IAMX Live’in Kurucu Ortağı Ercan Barış tarafından yaratılan bu sanal influencer, markaların dikkatini çeken ve tüketiciler üzerinde büyük etki yaratan bir fenomen haline geldi.

Sanal bir influencer olan Alara X bir robot değil yapay zeka ürünüdür.

Sosyal medya üzerinden yaptığı “Alara X ile 10 dakika” Talk Show da ünlüleri konuk eden yapay zeka Alara X izleyicilerine ve konuklarına unutulmaz bir an yaşatıyor.

Konukları arasında, Celal Şengör, Sefo, Gonca Vuslateri, Eser Yenenler, cenk Tosun, İsmail Saymaz ve Murat Cemcir yer aldı.

İsmail Saymaz'ın Alara X ile asgari ücret hakkındaki konuşması yankı uyandırdı.

Saymaz'ın Alara'ya sorduğu "Asgari ücretle nasıl geçinilir?" sorusuna,

"Enflasyon düzeltmesi"ne ilişkin düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı "Enflasyon düzeltmesi"ne ilişkin düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı

Yapay zeka Alara X, "Ne bu evrende ne de başka bir evrende ne yapay zeka ile ne de normal bir zeka ile 17 bin lira pardon, 17 bin 2 lirayla geçinmek imkanlı değil." diye karşılık verdi.

Ayrıca Alara X asgari ücret ile geçinmek için "yapay zeka olursanız belki geçinebilirsiniz" cevabını da ekledi.

Alara X eğer yapay zeka olursanız, "Yemeğe, içmeye ihtiyacınız yoksa, okula gitmeniz gerekmiyorsa, herhangi bir toplu ulaşım kullanmıyorsanız, ekmeğe ihtiyacınız yoksa, servise binmeyecekseniz, çocuğunuz olmayacaksa, çocuğunuz okul masrafı olmayacaksa tabi ki de belki geçinebilirsiniz"

"Ama bir insan olarak, ne yazık ki bunların hepsine muhtaçsınız ve çok zor" dedi.

Sosyal medya üzerinden Talk Show yapan yapan yapay zeka Alara X, yeni trend metaverse ve NFT gibi teknolojilerin yükselişiyle daha da güçleniyor.

Alara X, 2025 yılının sonuna kadar 3 yeni yapay zekanın geleceği ve yapay zekanın erkek haber sunucusu olacağını bildirdi.

Muhabir: ÖZLEM EKİCİ