Vali Yardımcısı Kübra Karaalioğlu “Cumhuriyetin 100. Yılında Güçlü Kadın Yöneticiler" Konulu Söyleşide NEVÜ’lü Öğrencilerle Buluştu

NEVÜ 6. Seramik Sanatı Eğitimi Konferansı ve Sergisi’nde NEVÜ 6. Seramik Sanatı Eğitimi Konferansı ve Sergisi’nde

Nevşehir Vali Yardımcısı Kübra Karaalioğlu, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (NÜKÇAM) tarafından “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” kapsamında  “Cumhuriyetin 100. Yılında Güçlü Kadın Yöneticiler” temasıyla düzenlenen söyleşide öğrencilerle bir araya geldi.

NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Karavezir Salonu’nda düzenlenen programa; NEVÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Özlem Fındık ve Prof. Dr. Şahlan Öztürk, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Kamuran Özdil, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, üniversitenin akademik ve idari personeli, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Vali Yardımcısı Kübra Karaalioğlu NEVÜ’lü öğrencilerle buluştu (2)

Söyleşi programının açılışında konuşan NÜKÇAM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Gülhan Küçük, “Çağdaş, demokratik, ileri bir toplum için kadınların güçlendirilmeleri, etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk ve benzeri alanlarda eşit fırsat ve olanaklardan yararlanmalarının sağlanması büyük önem taşımakta. Ayrıca kadınların güçlenmesi, toplumların sürdürülebilir kalkınması için kritik bir unsur olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu perspektiften Cumhuriyetimizin 100. Yılında kültürel, toplumsal, politik, ekonomik ve sanatsal bakımdan güçlü bir kadın liderin görüşlerine ve deneyimlerine tanık olmanın bütün kadınlara umut olacağına inanıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tüm dünyaya örnek olacak adımlarla kadına yeni bir bakış açısı kazandırmıştır ve ‘Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir’ sözleriyle, toplum içinde kadınlara verdiği değeri her fırsatta dile getirmiştir. Öyle ki bu anlamlı günde yani 5 Aralık’ın kadınlara ‘seçme ve seçilme hakkı’ verildiği, o tarihi kararın 89. yıl dönümünü olduğunu vurgulamak isterim” dedi.

Kadınların çalışma hayatına dahil olmasının toplumsal kalkınmayı sağlamada oldukça önemli bir etken olduğuna vurgu yapan NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özlem Fındık, yapılan akademik çalışmalarda da kadınların eğitim düzeyinin artmasıyla birlikte iş gücüne katılım oranların da arttığını söyledi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özlem Fındık, “Bu yüzyıllık süreçte kadınlarımız ülkeleri için üzerlerine düşen her görevi layıkıyla yerine getirmişlerdir. Hem özel hayatlarında hem de toplumsal hayatlarında hiçbir zaman emeklerini esirgememişlerdir. Gelecek yüzyılımızda da üzerlerine düşen görevleri yapacaklarından hiçbir kuşkumuz yoktur, kuşkunuz olmasın. Bugün çalışma hayatına katılan kadın sayısı sürekli olarak artmaktadır. Kadınların çalışma hayatına dahil olması toplumsal kalkınmayı sağlamada oldukça önemli bir etkendir. Yapılan akademik çalışmalarda da görülmektedir ki kadınların eğitim düzeyi arttıkça, işgücüne katılım oranları da artmaktadır. Ayrıca kadının kendini şiddetten koruma gücü ve cesareti de artmaktadır. Bu bağlamda her kız çocuğunun okutulmasının ne kadar önemli olduğunun idraki içerisindeyiz. Bu noktada güçlü kadın yönetici rol modellerinin daha da artması ve kadının her alanda yönetici pozisyonlarına talip olması temennimiz ve hedefimizdir” diye konuştu.

Vali Yardımcısı Kübra Karaalioğlu NEVÜ’lü öğrencilerle buluştu (1)

Açılış konuşmalarının ardından NÜKÇAM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Gülhan Küçük Öztürk’ün moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Cumhuriyetin 100. Yılında Güçlü Kadın Yöneticiler” temalı söyleşinin konuğu olan Nevşehir Vali Yardımcısı Kübra Karaalioğlu,  bir kadın yönetici olarak yaşadığı anı ve tecrübelerini öğrencilerle paylaştı. 

Kendisinden ve kariyer hayatına yön vermesinde nelerin ve hangi olayların etkili olduğuna değinen Vali Yardımcısı Kübra Karaalioğlu, öğrencilere önlerine çıkan her fırsatı değerlendirmelerinin kendileri açısından önemli bir tecrübe olacağını söyledi. Bir kadın Kaymakam olarak mesleğinin avantaj ve dezavantajlarından bahseden Vali Yardımcısı Karaalioğlu, “Öncelikle bir kadın olarak mesleğimi severek yapan biriyim ve her meslekte olduğu gibi bu mesleğin de bakış açısına göre bazı avantaj ve dezavantajları bulunmakta” dedi.

Öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Vali Yardımcısı Karaalioğlu, “Bugün ülkemizde 136 kadın mülki idare amir bulunmaktadır. Meslekte ve özellikle yönetici olmakta cinsiyet kavramı diye bir şey yoktur. Bunun yerine bilgi, başarı ve azim vardır. Sizlerde belirlediğiniz hedefleriniz doğrultusunda çok çalışarak ve de ‘Olamazsın’ ‘Kadından yönetici olur mu?’ gibi söylemlere aldırmadan kariyer hayatınıza kendiniz yön verin. Sizlere sunulan tüm fırsatları iyi değerlendirin ve olabildiğince bütün mesleki sınavlara girin. Kendinize, bilginize ve tecrübelerinize daima güvenen, kendinizi tanıyan biri olun. Üniversite hayatı sizler için en önemli dönem ve bu dönemi de iyi değerlendirerek olabildiğince eğitim hayatınızla birlikte normal hayatınızda da planlı ve programlı çalışmayı kendinize prensip edinin” diye konuştu.

Söyleşi programı, Karaalioğlu’nun konuşmalarının ardından öğrencilerin sorularını cevaplaması ve kendilerine günün anısına Fındık’ın plaket takdimi ile sona erdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ