Vali Fidan, “Anadolu’nun kalbinde yer alan güzide şehrimiz Nevşehir’imizin 70’inci kuruluş yılında görev yapmaktan ve Nevşehir’de yaşamaktan mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum.

Kapadokya Bölgesi hem tarihi süreçte bölgede egemen olan uygarlıkların bıraktığı zengin bir tarihi eser ve kültürel varlığa hem de volkanik yapılarla çevrili olmasıyla oluşan eşsiz tabiat harikası güzelliklere ve coğrafi oluşumlara sahiptir.

İlimizin sosyal, kültürel ve ekonomik yönden kalkınmasına katkı sunmak, tarihi zenginliklerinin tanıtımı ve turizm potansiyelinin değerlendirilmesine vesile olmak, eğitimdeki başarısının devamı ve eğitimde daha da üst seviyelere çıkarılmasını sağlamak hepimizin ortak hedefidir.

Bu hedef doğrultusunda ilimiz, benzersiz coğrafyası, tarihi dokusu ve kültürel zenginliğiyle de zaman içinde Türkiye’nin turizm denilince akla ilk gelen şehirleri içerisinde yerini almayı, adından söz ettirmeyi başarmıştır. Nevşehir, aynı zamanda ülkemizin dünyaya açılan en önemli kapılarından birisidir.

Nevşehirli ortaokul öğrencisi Türkiye şampiyonu oldu Nevşehirli ortaokul öğrencisi Türkiye şampiyonu oldu

Vatandaşlarına imkân oluşturan, refahı ve adaleti tesis etmek için çaba gösteren tüm kurum ve kuruluşlarımız ile birlikte ilimizin her alanda daha da ileri gitmesi için gayretli bir çalışmanın içerisindeyiz. İlimizin yatırım çekmesi, tanıtımı, ihracat yapması, toplumsal bütünlüğünü koruması, sosyal yapısının güçlenmesi gibi her konuda gayret gösteriyoruz.

Kadim bir tarihe ve medeniyete sahip olan Nevşehir, il oluşundan bugüne kadar geçen sürede sakin bir yapıya sahip olan güzide bir Anadolu şehri olmasının yanı sıra turizm, tarım ve sanayi alanlarında da büyük gelişim kaydetmiştir. Eşine az rastlanacak güzelliklere sahip kadim şehrimizi hep birlikte el ele verip sizlerin de desteği ile daha güzel yarınlara taşıyacağımıza inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle Nevşehir’imizin il oluşunun 70’inci kuruluş yıl dönümünü kutlar; ilimizin gelişmesi, büyümesi ve kalkınması için emek veren bürokratlara, siyasetçilere, sivil toplum kuruluşlarına, meslek kuruluşlarına ve tüm vatandaşlarımıza şükranlarımı sunar, Nevşehirli hemşehrilerimi saygı ve sevgiyle selamlarım” dedi.

Whatsapp Görsel 2024 07 20 Saat 13.20.42 7D29Dc94

Kaynak: BÜLTEN