Yaşam

Vali Fidan Kozaklı Kız Öğrenci Yurdunda öğrencilerle buluştu

Nevşehir Valisi Ali Fidan, Kozaklı Kız Öğrenci Yurdunu ziyaret ederek, kız öğrencilerle bir araya geldi.

Abone Ol

Vali Fidan, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Kozaklı’ya yaptırılan ve açılışına gün sayan Kız Öğrenci Yurduna ziyarette bulundu.

Kayıtları devam eden 40 odalı yurtta öğrencilerle buluşan Fidan, kız yurdunun tüm kız öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılayacak kapasitede olduğunu söyledi.

Vali Fidan’a ziyaretinde Kozaklı Kaymakamı Yasin Gürkan, Kozaklı Belediye Başkanı Akif Kabukcuoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir eşlik etti.

Ziyarette yurtta kalan öğrencilerle bir araya gelerek sohbet eden Nevşehir Valisi Ali Fidan, "Eğitimin gençlerin geleceği için büyük öneme sahip olduğunu söyleyerek, “Bu yurt, Kozaklı ilçesindeki kız öğrencilere daha iyi bir eğitim ortamı sunacak ve onların başarılarına katkı sağlayacaktır. İlçemize kazandırılan bu tesisle birlikte gençlerimizin güvenli bir ortamda barınmalarını ve eğitim almalarını sağlamak amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

Gençlik Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir ise yaptığı konuşmada, "Gençlerimizin spor ve eğitim alanında desteklenmesi, onların daha sağlıklı bireyler olarak yetişmelerine olanak tanır. Bu yurt, sadece konaklama imkanı sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda sosyal ve kültürel etkinliklere de ev sahipliği yaparak öğrencilerimizin gelişimine katkı sağlayacaktır" ifadelerine yer verdi.