Gazze’deki soykırımlara dur demek için Ziraat Bankası önünde toplanan vatandaşlar “Gazze için yürü” sloganıyla Nejdet Ersan Parkı’na kadar sloganla eşliğinde yürüyüş yaptı.

Siyonist İsrail’in Gazze halkına yaptığı zulümlerden dolayı Nevşehir IHH düzenlemiş olduğu protesto yürüyüşüne Nevşehir AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Elife Çelebi, AK Parti teşkilatı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“İSRAİL REFAHTA ONLARCA FİLİSTİNLİYİ BOMBALARLA YAKARAK ŞEHİT ETMİŞTİR”

Katil zanlısı tutuklandı, 3 kişi serbest Katil zanlısı tutuklandı, 3 kişi serbest

Nejdet Ersan Parkı önünde konuşan IHH Nevşehir sözcüsü Abdullah Taşcıoğlu, “Gazze'yi desteklememek, cihattan kaçmaktır.” dedi.

Müslüman halkının elinden geldiğince seferber olması, elindeki tüm imkânlarla düşmana saldırması veya düşmanın ve destekçilerinin elçiliklerine giderek protesto etmesinin farz olduğunu belirten Taşçıoğlu, “8 ayı aşkın bir süredir Gazze'de soykırımda bulunan Siyonist İsrail rejimi yeni bir caniliğe imza atmış ve başarısızlıklarını, verdiği kayıpları esir edilen askerlerini unutturmak, dünya gündeminden uzak tutmak için refahta onlarca Filistinliyi bombalarla yakarak şehit etmiştir. İslam ülkelerinin sessizliğinden aldığı cesaretle Siyonistler insanlıktan uzak bir halde terör saldırılarını sürdürürken gerçekleşen bu son saldırı sözün bittiği yer olmuştur. Uluslararası Adalet Divanı'nın saldırıları durdurma kararı aldığı Gazze şeridindeki Refah kentinde yerinde edilen Filistinlilerin çadırlarını bombalayan Siyonistlerin anlayacağı tek dilin güç olduğu da net bir şekilde bir kez daha ortaya çıkmıştır. 8 ayı aşkın bir süredir Siyonistlere direnilen Gazze halkının da Filistinli direnişine destek olmak için meydanları dolduran vicdan sahiplerinin de tek isteği Siyonistlere karşı anladığı dilden yanıt verilmesidir. Vakit İsrail'e karşı güç gösterme vaktidir.” diye konuştu.

Program Taşcıoğlu’nun yaptığı basın açıklamasının ardından, ezgi ve ilahi sanatçısı Yusuf Karaburç’un konseri ile devam etti.

Whatsapp Görsel 2024 05 31 Saat 20.39.59 Ec6Fea14Whatsapp Görsel 2024 05 31 Saat 20.40.02 69Bcd44D

Muhabir: MEHMET GÜNAY