“Ülkesini imar eden nesiller yetiştirmek hedeflerimizdendir” “Ülkesini imar eden nesiller yetiştirmek hedeflerimizdendir”

Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü’nün sosyal medyada yaptığı paylaşımda, Pekmez Kapadokya üzümlerinden elde edilen şıra, mahir kadınların ellerinde pekmeze dönüşmeden önce geleneksel yöntemlerle hazırlanıyor.

Üzümler çiğnenirken sadece tatlı bir lezzet değil, kültürümüzün derin izleri de geleceğe taşınıyor. Kapadokya’nın kadim kültürü hala yaşıyor ve bu gelenek kadınların emeğiyle nesilden nesile aktarılıyor.

Evde yapılan üzüm pekmezi soğuk sıkım olduğu için şeker ilavesi yapılmaz ve oldukça sağlıklıdır.

Üzüm pekmezi insan vücudunun günlük magnezyum, kalsiyum, potasyum ve demir  gereksinimlerini karşılar. Ayrıca üzüm pekmezi vücudun kan üretimine de katkı sağlar.

PEKMEZİN FAYDALARI

Pekmez kansızlığa iyi gelir, bağışıklığı artırmaya yardım eder, antioksidan etkisiyle boğazı yumuşatır, öksürüğe iyi gelir, besleyici özelliğiyle tok tutar, eklem ve kemikleri güçlendirir, pekmez vitamin ve mineral deposudur, sindirim sistemine olumlu etkisi vardır, enerji verir, cinsel performansı artırır, obezite tedavisinde tercih edilebilir, yüksek demir içeriğiyle saçları besler, çocuklarda kabızlığı giderebilir, sakinleştirici etkisiyle depresyonu yatıştırır, beyin sağlığına olumlu etki eder, anne sütünün artmasını destekler.

Kaynak: HABER MERKEZİ