Ürgüp Ziraat Odası Başkanlığında gerçekleştirilen toplantı, Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Tarla ve Bahçe Bitkileri Daire Başkanı Veyis Yurtkulu, Nevşehir İl Tarım Şube Müdürü Hüsnü Baş, Ziraat Mühendisi Selami Çelik, Ürgüp İlçe Tarım Müdürü Ali Güleç ve üretim yapan çiftçiler katılımı ile gerçekleşti.

Toplantıda, başlıca üzüm ve diğer üretim yapılan ürünler hakkında verim ve fiyatları konusunda değerlendirmeler yapıldı.

Üzüm üreticilerinin yaptığı açıklamaya göre, Nevşehir de faaliyet gösteren Mey İçki fabrikasında sumalık yaş üzüm kilogram alım fiyatının 19 - 20 lira civarı olduğunu belirttiler. Fakat serbest piyasadaki alım yapan komisyoncuların ise 16 liraya aldıklarını fiyatlarının bir hayli düşük olduğunu bu yüzden dolayı da her geçen gün para kazanamadıkları diğer ürünlerin ekilişinden vazgeçildiği gibi bağları da görmekten vazgeçtiklerini heyete dile getirdiler.

Ürgüp Ziraat Odası, “Bu yıl verimin önceki yıllara göre yüzde 60 düşük olmasına rağmen üzümün hak ettiği değeri bulamadığından çiftçiler dert yandılar. Üreticilerimiz birinci ağızdan Bakanlık yetkilisine problemleri iletilmiş oldu” ifadesinde bulundu.

Kapadokya’da çekilen “Mutluluk Laboratuvarı” yayına girdi Kapadokya’da çekilen “Mutluluk Laboratuvarı” yayına girdi

456667914 122126212928335166 5860121503838348185 N

Kaynak: HABER MERKEZİ