Kadın ressam Kapadokya'daki otelleri tablolara dönüştürüyor Kadın ressam Kapadokya'daki otelleri tablolara dönüştürüyor

Alan Başkanlığından yapılan açıklamaya gör, Kapadokya Alan Başkanlığı, Türkiye’nin en önemli doğal ve kültürel miraslarından bir olan peribacalarının korunması ve gelecek nesillere aktarılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Başkanlık, bölgede bulunan ve risk altındaki peribacalarının korunmasına yönelik yöntemleri görüşmek üzere geniş katılımlı bir toplantı düzenliyor.

13 Eylül Cuma günü Kapadokya Alan Başkanı Birol İnceciköz’ün açılış konuşmasıyla başlayacak olan toplantıya UNESCO Türkiye Milli Komitesi temsilcileri, ilgili kurum ve kuruluşların yetkilileri, akademisyenler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve uzmanlar katılacak.

Kapadokya Alan Başkanlığı Toplantı Salonu’nda saat 14.00 – 17.00 saatleri arasında düzenlenecek toplantıda Kapadokya Alan Başkanlığının yatırım programında yer alan projelerin ve Kapadokya için simgeleşmiş peribacalarının korunması, kaya kopması ve şapka düşmesi riskinin önlenmesine yönelik uygulama ve müdahale yöntemleri değerlendirilecek.

14 Eylül Cumartesi günü ise Göreme Açıkhava Müzesi ve Paşabağları bölgesinde bulunan riskli peribacaları yerinde incelenecek.

G X Ma C Xi X0 A Ah Vra

Kaynak: BÜLTEN