Tarım Danışmanı Yeşil, bitkilerin meyve vermesiyle birlikte üreticileri bakım ve yetiştirilme ile ilgili bilgilendirmeyi ve arazi kontrollerini sürdürüyor.

Bu kapsamda ilçe genelinde arazi ve bitki kontrolü yapan Yeşil, arazilerde yoğun olarak trips zararlısı gözlemlendiğini belirterek, çiftçilere gerekli önerilerde bulundu.

TRİPS ZARARLISI NEDİR?

Trips, Thysanoptera takımına ait küçük böceklerden oluşan bir türdür. Genellikle 1-2 mm uzunluğunda olan trips, ince ve uzun bir vücuda sahiptir. Kanatları vardır ve hızlı hareket edebilirler. Trips türleri farklı renklere sahip olabilir, ancak Thrips tabaci genellikle sarı veya açık kahverengi renkte görülür.

Başkan Çekiç’ten vatandaşlara abonelik uyarısı Başkan Çekiç’ten vatandaşlara abonelik uyarısı

Trips (Thrips tabaci), bitkilerin yapraklarına saldırarak ciddi zararlar verir. Yapraklarda beslenen tripsler, bitkilerin hücre sıvısını emer ve bitkide solmaya, lekelere, kurumaya ve deformasyona neden olur. Ayrıca tripsler, bitkiler üzerindeki dış salgılarıyla mantar hastalıklarının yayılmasına da katkıda bulunabilir. Bu zararlı, çeşitli tarım ürünlerinde, özellikle sebzelerde, meyvelerde ve süs bitkilerinde yaygın olarak bulunur. 

452951277 122120720510335166 7998322998524087279 N

Muhabir: RAVZA NUR BAYDEMİR