Nevşehir Haberleri

Ürgüplü üreticiler yetkililerden destek bekliyor

Damsa Kapalı Devre Sulama sınırı ile inşası devam eden Sarıhıdır Pompaj Sulama inşaatı arasında 1000 dekarlık verimli arazinin sulamadan faydalanamadığını söyleyen Başkan Korkmaz, üreticiler adına yetkililerden destek istedi.

Abone Ol

Ürgüp, Sarıyazı Bölgesi Kapalı Devre Sulama Sistemi kazı ve boru döşeme çalışmaları yüklenici firma tarafından hızla sürdürülüyor.

Sarıhıdır Pompaj Sulaması Yenileme İşi'nin tamamlanmasıyla birlikte Sarıhıdır, Sofular ve Çökek köyü sınırları içerisinde yer alan 9 bin 700 dekarlık bir tarımsal arazinin sulanması hedefleniyor.

Çalışmalar devam ederken Ürgüp Ziraat Odası Başkanı Mustafa Korkmaz, Damsa Kapalı Devre Sulama sınırı ile inşası sürdürülen Sarıhıdır (Sarıyazı) Pompaj Sulama inşaatı arasında 1000 dekarlık verimli bir arazinin sulamadan faydalanamadığını belirterek, “İki sulama tesisi arasında kalan bu 1000 dekarlık verimli alanın sulanması için şuan inşası devam eden sulama inşaatına ek yaparak bu alanında sulanabilir hale getirilmesi bizlerin ve yüzlerce üreticimizin temennisi ve beklentisidir. İş makinaları, şantiye aynı saha da çalışıyorken böyle bir fırsatın bir daha oluşmasının çok zor olacağını düşünüyor, mevcut inşaatın yüzde 10’u kadar olan 1000 dekarlık alanın sulama inşaatına dahil edilmesini bekliyoruz.” dedi.

Başkan Korkmaz, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider'e, AK Parti Milletvekilleri Süleyman Özgün ve Emre Çalışkan'a, MHP Milletvekili ve aynı zamanda MHP Grup Başkanvekili Filiz Kılıç'a seslenerek, “Üreticilerimizin bu haklı taleplerine destek olacaklarını düşünüyor, saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz.” diye konuştu.