Ürgüp Belediyesi tarafından ödüllü Odak Ürgüp Kent Merkezi için fikir projesi yarışması yapılacak.

Odak Ürgüp Yarışmasının amacı, eski otogar alanını odağına alan, Ürgüp merkez çarşısının geneline ilham verecek, sosyal, kültürel ve geleneksel içerikli yeni kullanımlarla nasıl bir odak alana dönüşebileceğinin yaratıcı önerilerini elde etmek.

Ürgüp'te otopark fiyat tarifesi açıklandı Ürgüp'te otopark fiyat tarifesi açıklandı

Yarışmacılardan, otogar alanını içeren ada ölçeğinde düşünerek, detay önerilerini özellikle meydan düzenlemesi üzerinde yoğunlaştırmaları bekleniyor. Bu kapsamda, yarışmacılar meydanı çevreleyen özel mülkiyete ait yapılara ilişkin stratejileri de önermeleri bekleniyor.

Önerilen fikrin, yalnızca otogar alanı ve meydan düzenlemesi için değil, aynı zamanda çevresindeki kentsel dokunun genel dönüşümünü tetikleyici bir potansiyele sahip olması isteniyor. Bu bağlamda, geliştirilecek öneriler, çevredeki alanların da sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan yeniden canlandırılmasına katkı sağlayarak, Ürgüp merkez çarşısının bütünsel bir dönüşümüne öncülük etmesi bekleniyor.

Projelerin 15 Kasım Cuma günü saat 17.00’a kadar teslim edilmesi gerekiyor. Jüri üyeleri ise projeleri 18 Kasım Pazartesi günü değerlendirecek.

Ödüllü olan projede ise birinciye 325 bin TL, ikinciye 225 bin TL, üçüncüye 125 bin TL ve 3 adet mansiyon olarak 75 bin TL verilecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ