11. sınıf öğrencisi Bilal Sayın, hazırladığı “Potential Habitable Environment for Cultivating Algae: Proxima Centauri b (Alglerin Yaşayabileceği Potansiyel Ortam: Proxima Centauri b)” isimli çalışma ile Uluslararası Uzay Kongresi tarafından kongrede sunulmak üzere davet aldı.

Simya Koleji eğitim kadrosunda yeni isim Simya Koleji eğitim kadrosunda yeni isim

1960 yılından bu yana düzenlenen Uluslararası Uzay Kongresi, uzay araştırmacıları, uzay mühendisleri, uzay ajansları, endüstri liderleri ve öğrencileri bir araya getirerek uzayın derinliklerindeki sırlarını keşfetmeye ve gelecekteki keşiflere yön vermeye fırsat sunuyor.

İtalya’nın Milano kentinin ev sahipliği yapacağı etkinlik, uzay biliminin en son gelişmelerini öğrenme, teknolojik yeniliklerini keşfetme ve uluslararası iş birlikleri kurma şansı sunuyor. Uzayın sınırlarını zorlayan projelerin tartışılacağı kongrede, derin uzay keşfi, uydu teknolojileri, uzay araçları ve roket sistemleri gibi pek çok konuda uzmanlar fikir alışverişinde bulunacak ve geleceğe dair vizyonlarını paylaşacak.

Bilal Sayın, dünyanın önemli üniversitelerinden akademisyenlerle ve NASA, ESA, MIT gibi kurum araştırmacıları ile yarışarak bu başarıyı elde etti.

Katıldığı kategoride 124 araştırmacı arasında tek Türk olan Sayın, ayrıca Türkiye’den davet alan tüm kategorilerdeki toplam 10 araştırmacı arasında yer alıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ