1- 4 Ağustos tarihlerinde Ürgüp Belediyesi ve AFWEU firmasının ortak çalışmasıyla 7.si düzenlenen AFWEU Fashion Week Cappadocia etkinliğinde Kırgızistan, Özbekistan, Kazakistan, Azerbaycan,  Rusya, Ukrayna, Gürcistan, Türkmenistan, İran ve Türkiye’den tasarımcılar kreatif çalışmalarını sundu.

Etkinliğe 36 uluslararası model, 90 çocuk model, 12 stilist ve geniş bir prodüksiyon ekibi eşlik etti.

Etkinlikte ünlü uluslararası tasarımcıların yanı sıra genç yetenek ve yaratıcı tasarımcılara ve Ürgüp esnafına yer verildi. Kazakistan Moda Tasarım, Özbekistan Moda Tasarım ve Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tasarım ve Tekstil bölümü eğitimi almış ve almakta olan 6 genç tasarımcının da sahnede yer aldı.

"Uçurtmayı Vurmasınlar" filmi 35 yıl sonra vizyona girecek "Uçurtmayı Vurmasınlar" filmi 35 yıl sonra vizyona girecek

Nevşehirli tasarımcı Gözde İsbilir'in tasarladığı Ürgüp yöresi kıyafetlerini n çok ilgi gördüğü defilede Ürgüp Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul’un eşi Aycan Bul modellik yaptı.

Özellikle modeller arasında "otizmli, down sendromlu çocuklar ve şiddete uğramış kadınlara" yer verildi. Dünyanın en genç tasarımcılarından olan Sabina Volskaya ise yapmış olduğu koleksiyonla büyük alkış aldı.

Ürgüp Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul, etkinliğin Ürgüp’te halka açık düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek emeği geçen başta organizatör Aydın Açık ve belediyeye yük oluşturmadan belediye imkanlarıyla etkinliğin düzenlenmesini sağlayan belediye çalışanları ile etkinliğe destek veren tüm Ürgüp esnafına teşekkür etti. Bu gibi etkinliklerle amacın Ürgüp’ün tanınırlığına katkı sağlamak ve turizm sezonu dışında da Ürgüp’ü cazibe merkezi haline getirmek olduğunu vurguladı.

AFWEU kurucusu Aydın Açık şu açıklamalarda bulundu:  “7.sini düzenlediğimiz AFWEU Fashion Week Cappadocia etkinliği için ilk kez Ürgüp Belediyesi ve Ürgüp esnafıyla iş birliği içine girdik ve halka açık ücretsiz olarak etkinliğimizi sunduk. Ürgüp'ün ve Kapadokya’nın dünyanın merkezi olması, tarihi zenginliği, efsane coğrafi yapısı ve ipek yolunun buradan geçiyor olması bu etkinliğe değer katmıştır ve dünya moda ve sanat sektöründe yeni bir kapı açmıştır. Amacımız Ürgüp ve Kapadokya bölgesinin moda, sanat ve kültür turizminde yer alması ve bu sektörde bir numara olmasıdır. Bu konuda vizyoner bakış sergileyen Ürgüp Belediye Başkanı Sayın Ali Ertuğrul Bul'a, ve etkinliği destekleyen bütün esnaf ve işletmelere çok teşekkür ederim“  ifadelerine yer verdi.

Whatsapp Image 2024 08 09 At 17.34.44Whatsapp Image 2024 08 09 At 17.34.31 (1)Whatsapp Image 2024 08 09 At 17.34.55Whatsapp Image 2024 08 09 At 17.34.31Whatsapp Image 2024 08 09 At 17.34.31 (3)Whatsapp Image 2024 08 09 At 17.34.38 (2)

Kaynak: HABER MERKEZİ