CHP Nevşehir İl Başkanlığı, partinin kuruluşunun 101’inci yıl dönümünü Valilik önündeki Atatürk anıtında düzenlenen törenle kutladı.

Törene CHP İl Başkanı Bülent Yumuş, CHP İl Başkan Yardımcısı Cengiz Gülen, İl Kadın Kolları Başkanı Yeliz Topraktepe ve partililer katıldı.

İl Başkanı Yumuş'un Atatürk Törende çelenk sunması ile başlayan törende, Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Yumuş, CHP’nin 101 yaşında olduğunu söyleyerek, 9 Eylül 1923 günü Halk Fırkası olarak kurulan ve sonradan Cumhuriyet Halk Partisi’ne dönüşen Türkiye’nin en köklü ve en büyük örgütü bugün 101’inci yaşını kutluyor. Bu gurur hepimizindir.” dedi.

Adalet vurgusuyla kimseyi ötekileştirmeden, kurucu parti olmanın vakarıyla başladıkları yeni demokrasi mücadelesinin meyvelerini son yerel seçimde aldıklarını, halkın CHP’yi Türkiye’nin birinci partisi yaptığını belirten İl Başkanı Yumuş, “Bugün, tüm Cumhuriyet Halk Partililer olarak bu bilinç ve sorumlulukla davranmaktayız. 101 yıllık partimize yaşattığımız gururu, yapılacak ilk genel seçimde tüm Türkiye’de de halkımızla paylaşma kararlılığındayız.” diye konuştu.

Milletvekili Çalışkan'dan Başkan Doğu’ya tebrik Milletvekili Çalışkan'dan Başkan Doğu’ya tebrik

Yumuş konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Türkiye İttifakı, yere düşen ekmeği düştüğü yerden kaldırıp, başının üzerine koyanların ittifakıdır. Bugün ekmek yine yere düşmüştür ve o ekmeği yine kaldırmak hepimizin görevidir. Türkiye ittifakının mimarı, Genel Başkanımız Özgür Özel ile geleneği geleceğe taşıyacak ve ülkemize hak ettiği refahı birlikte getireceğiz.”

Whatsapp Image 2024 09 09 At 12.08.49 (2)Whatsapp Image 2024 09 09 At 12.08.49 (1)

Muhabir: RAVZA NUR BAYDEMİR