Uluslararası Hike & Fly Anatolia yarışması Türkiye’de ilk kez Aksaray ve Nevşehir’de gerçekleştirilecek.

Yamaç paraşütü sporunda son yıllarda yükselen bir eğilim olan Hike and Fly etkinliği dünyada birçok bölgede yapılmaya başlandı ve yamaç paraşütü ve doğa sporları ile ilgilenen yüzbinlerce sporsever tarafından takip ediliyor.

Red Bull X Alps (5 ülke Alpleri) , The St Hil Airtour (Fransa), X- Pyr ( İspanya), UAE Hike and Fly ( Birleşik Arap Emirlikleri),  Dolomiti Super Fly (İtalya) bu etkinliklerden bazıları.

27 - 28 Temmuz tarihinde Aksaray ve Nevşehir’de Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından gerçekleştirilecek olan Hike and Fly Anatolia yarışmasına Red Bull X Alps, X- Pyr gibi dünyanın en zorlu yarışmalarına katılmış olan başta ülkemiz sporcuları olmak üzere, Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Avusturya, Çekya, Fransa, İspanya, İsviçre, İtalya, Kolombiya ile Yeni Zelanda sporcuları katılacak.

Nevşehirli avukat otopark nöbeti tutuyor Nevşehirli avukat otopark nöbeti tutuyor

Yarışmanın açılışı Kapadokya bölgesiyle eşleşmiş olan sıcak hava balonundan aynı zamanda Hike and Fly Anatolia yarışmacısı olan pilotun serbest paraşüt ile gökyüzünden atlaması ile başlayacak.

Gerçekleştirilecek etkinliğin ilerleyen yıllarda tüm Anadolu’yu içine alacak Aksaray Hasan Dağı- Niğde Aladağlar- Nevşehir Kapadokya- Kayseri- Kahramanmaraş- Adıyaman ve Şanlıurfa Göbeklitepe rotalarının dahil olacağı yaklaşık 600 kilometrelik bir rotaya dönüştürülmesi planlanıyor.

Bu sayede Anadolu’nun bütün doğal güzellikleri ve tarihi dokusu uluslararası düzeyde tanıtılacak.

YARIŞMA TAKVİMİ İSE ŞU ŞEKİLDE;

27 Temmuz Cumartesi Aksaray

İlk gün 09:30’da  Helvadere’den başlayacak olan yarışma, Aksaray Mokisos Antik Kentinden Hasan Dağı kalkış alanına kadar yürüyüş ile devam edecek. Hasan Dağı yamaç paraşütü kalkış alanından havalanan pilotlar Selime Katedrali yakınlarına iniş yapacak ve Melendiz Çayının şekillendirdiği Selime- Belisırma- Ihlara Vadisi boyunca tempolu koşuya başlayarak yol alır ve Ihlara vadisi cam terasında ilk gün tamamlanacak.

28 Temmuz Pazar Nevşehir

İkinci gün Nevşehir’de devam edecek olan yarışma, Ortahisar ve İbrahimpaşa’da bulunan vadiler ile başlayıp, sporcuların Aşıklı Dağından uçuşları ile devam edecek.

Kapadokya’nın ikonik yapıları üzerinde süzülen paraşütçüler Kapadokya’nın büyülü dünyasını gökyüzünden seyretme imkânı bulacak. Ürgüp yakınlarında uygun bir yere inen sporcular Ürgüp meydanında bulunan bitiş noktasına varması ile yarışma sona erecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ