Ulusal Haberler

Türk Dünyası 9.Belgesel Film Festivali Film müracaatlarında son on gün

Son tarih 30 Agustos 2024

Abone Ol

Geniş bilgi Www.turkbelgesel.com

Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu öncülüğünde T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü,Türk Dünyası Belediyeler Birliği, TÜRKSOY,TİKA,YTB destekleri ile Üniversiteler,Meslek örgütleri,Sivil toplum teşkilatları,Medya ve basın kurıluşları paydaşlığında yapılan festivalin Gala ve ödül töreni Ankarada yapılacak.Ödül alan filmler 9 ülkede gösterilecek.

TÜRK DÜNYASI 2024 YILI BELGESELİNİ SEÇİYOR

Festival direktörü Menderes Demir şu açıklamayı yaptı.

"Türk Dünyası Dogu Türkistan'dan başkayı Avrupa içlerine kadar yerleşik olarak yayılmış büyük bir aile.Biz bu ailenin kültürünü ve sanatın belgesel film marifetiyle ortaya çıkartıp,önce kendi akrabalarımıza sunmak. Akabinde çıkan bu değeri Dünya ile paylaşmak.Türk Dünyasındaki kardeşlik hukukunun artmasına kültür sanat marifeti ile katkı saglamak.Dokuz yıldan bu yana yaptığımız festival'e Türk Dünyasından büyük teveccüh var. Uzun,Kısa ve ögrenci katagorisinde düzenlediğimiz yarışma bölümümüze şuana kadar 220 civarında film geldi."Türk Kültürü ve Türkün dünyaya bakışı" konulu filmlerin yarıştığı bölümde üç dalde Birinci,İkinci üçüncü filmler belirlenecek. Ayrıca bir filme Türk Dünyası Özel Onur ödülü,Türk Devlet Teşkilatı Modern İpek yolu kuşagı ödülü ve Jüri özel ödül verilecek.

VEFA ÖDÜLLERİ

Yine Türk Dünyasına hizmet etmiş vefat eden bir büyüğümüz adına "Türk Dünyası Onur Ödülü" yaşayan bir büyüğümüze Türk Kültürüne ve Türk Dünyasına hizmetlerinden dolayı "Türk Dünyası Yaşam Boyu Onur Ödülü" verilecek.

ÖDÜLLÜ FİLMLER GÖSTERİMİ

Ödül alan filmler ve Finalist Filmler Azerbaycan,Kazakistan,Kırğızistan,Özbrkistan, Macaristan,Kuzey Makedonya,Bosna Hersek,KKTC ile Türkiye de İstanbul,Ankara, Osmaniye ve en son Niğde de Şehit ömer Halisdemir nezdinde tüm şehitlerimize ithaf edilere gösterimleri yapılacak" diyerek

Film müracaatlarının devam ettigini belirterek belgeselcilerin filmlerini göndermelerini istedi.