Topaç Şehit Bekir Şahin İlkokulu Müdürü Mustafa Çevik, Topaç Ortaokulu Müdürü Mustafa Kaleli ve diğer öğretmenlerin öncülüğünde geliştirilen proje kapsamında, köy meydanına atılan sigara izmariti, çekirdek kabuğu, yiyecek ve içecek ambalajı gibi çevre kirliliğine neden olan atıkların toplanması ve halkın bu konuda bilinçlendirilmesi hedefleniyor.

Projenin önemli adımlarından biri olarak, Topaç köyü İmam-Hatibi Ali Enes Atalay, Cuma vaazında cemaate çevre temizliğinin önemi hakkında nasihatlerde bulundu.

 İmam Atalay, çevreye zarar vermemek ve temiz bir yaşam alanı bırakmanın İslam’da büyük bir sorumluluk olduğunu vurgulayarak, bu konudaki duyarlılığı artırmayı amaçladı.

Cuma namazının ardından, Okul Müdürü Çevik, İmam-Hatip Atalay ve Köy Muhtarı Ümit Aydoğdu’nun önderliğinde köy meydanında çöp toplama etkinliği düzenlendi.

Nevşehir’de “Narkoçelik-41”operasyonunda 89 tutuklama Nevşehir’de “Narkoçelik-41”operasyonunda 89 tutuklama

Etkinliğe okul öğrencileri, öğretmenler, cami cemaati ve köy halkı büyük bir katılım gösterdi.

“ÇOCUKLARIMIZIN PROJEYE GÖSTERDİĞİ İLGİ, GELECEĞE UMUTLA BAKMAMIZI SAĞLIYOR”

Etkinlik sonrası konuşan Atalay, “Temizliğin imandan geldiğini her fırsatta vurguluyoruz. Allah’ın bize emanet ettiği bu dünyaya karşı sorumluluğumuz var ve bu sorumluluğu yerine getirmek, çevremizi korumakla başlar. Köy halkımızın ve çocuklarımızın bu projeye gösterdiği ilgi, geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor.” dedi.

Köy Muhtarı Aydoğdu ise, “Köyümüzün temizliği ve düzeni bizim sorumluluğumuz. Bu projeye verdiğimiz destekle halkımızın bu konuda daha dikkatli olmasını sağlamak istiyoruz. Hep birlikte temiz bir köyde yaşamak, bizim elimizde.” ifadelerini kullandı.

Toplanan atıklar, köy halkının dikkatini çekerek farkındalık oluştururken, gelecekte benzer projelerin devam edeceği mesajı verildi.

Bu anlamlı projeyle Topaç köyünde hem çevre temizliği sağlandı hem de toplumun her kesiminde çevre bilinci oluşturulmasına katkıda bulunuldu.

Öğrenciler Etkinlikte1Öğrenciler EtkinlikteEtkinlik Sonrası Cami Imamı Köy Muhtarı Ve Okul Müdürü Köylüyle BirlikteEtkinliğe Katılan Öğretmenler

Kaynak: HABER MERKEZİ