Togg’u görmek isteyen vatandaşlar sabah saatlerinden itibaren Nejdet Ersan Parkı’na akın etti.

Protokol üyeleri, siyasiler ve büyükten küçüğe birçok vatandaş yerli ve milli araç Togg’u inceledi.

Öğleden sonra Togg tanıtımına katılan ve vatandaşlarla bilgi alış verişinde bulunarak Togg önünde fotoğraf çekilen Başkan Mehmet Savran, Türkiye’nin birçok gurur verici işe imza attığını ve Togg’un da bunlardan biri olduğunu belirtti.

1960’larda başlayan Devrim Otomobillerinin sürecinin Togg ve diğer teknolojik üretimler ile devam ettiğini belirten Başkan Savran, bu ilklerin Türkiye’nin ‘Biz bir şey yapamayız’ sınırını kırdığı anlamına geldiğini ve vatandaşların gösterdiği bu ilginin asıl sebebinin bu olduğunu vurguladı.

Savran, “İnşallah çok daha güzelleri olacak, çok daha iyileri yapılacak. Bir yerlerden başlamış olmak lazım. AK Parti iktidarında biliyorsunuz 20 yıldır birçok ilke imza atıldı, Togg da bunlardan biri.” diyerek kendisinin ve ekibinin de yerelde halka hizmet etmek için uğraştığını söyledi.

Vatandaşların Nevşehir Belediyesine de bir Togg’un yakışacağını söylemesi üzerine konuşan Savran, “Vallahi herkese yakışır, belediyemize de bir tane kazandırmak için uğraşacağız ama öncelikle tabi Türkiye yollarında, Avrupa yollarında birçok yerde görülmesi için daha çok genel kullanıma veriliyor.” dedi.

Otomobillere meraklı olduğunu ve aracı teknik olarak incelediğini aktaran Başkan Savran, “Togg biliyorsunuz akıllı cihaz olarak tabir ediliyor, Türk insanının yapabildiğinin simgesi bu çok önemli. Yani biz yapıyoruz. Otomobil de yaparız, uçak da yaparız, insansız hava aracı da yaparız, işte insansız deniz aracı yapacağız, kara aracı yaptı, milli muharip uçağımız var. O yüzden buradaki ilginin özeti Türk insanının, bu ülkenin insanının bir şeyler yapabildiğinin simgesine olan ilgi. Ben o gözle bakıyorum.” ifadelerinde bulundu.

HABER: RAVZA NUR BAYDEMİR

IMG_9528

Editör: Ravza Nur Baydemir