TES Genel Merkezi Arge birimi tarafından “2021 Yunus Emre ve Türkçe Yılı Anısına Dünya Dili Türkçe Hedefine Doğru” Projesi kapsamında Ömer Seyfettin’in “Yüksek Ökçeler”, “İlk Namaz”, “Bomba”, “Kaşağı”, “Kızılelma Neresi” adlı eserleri sadeleştirilerek ilkokul öğrencilerinin yararlanması için basıldı.

TES Nevşehir Şube Başkanı Urgenç hikaye kitaplarını ilköğretim haftasında çeşitli etkinliklerle öğrencilere ulaştırmaya devam ediyor.

KOZAKLI’DA ÖMER SEYFETTİN HİKAYLERİNİ ÖĞRENCİLERE HEDİYE ETTİLER

Başkan Urgenç, Şube Başkan Yardımcısı Sefa Atar ve TES Kozaklı İlçe Başkanı Mustafa Kaya ile birlikte Kozaklı Atatürk İlkokulunu ziyaret etti.

Urgenç ve beraberindekiler, 2024- 2025 eğitim ve öğretim yılının açılmasıyla kitap okumaya ve Türkçe’ye dikkat çekmek amacıyla Ömer Seyfettin’in eserlerini Kozaklı Atatürk İlkokulu öğrencilerine hediye etti.

DERİNKUYU 24 KASIM İLKOKULU ÖĞRENCİLERİNE KİTAP HEDİYESİ

TES Nevşehir Şubesi, Derinkuyu’da da 24 Kasım İlkokulu öğrencilerine MHP Nevşehir Milletvekili Prof. Dr. Filiz Kılıç, MHP İl Başkanı Adnan Doğu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yücel Irmak’ın katılımıyla Başkan Urgenç, Başkan Yardımcısı Atar ve Derinkuyu İlçe Başkanı Kazım Keser ile öğrencilere Ömer Seyfettin’in eserlerini hediye etti.

“VATAN, AL BAYRAĞIN DALGALANDIĞI YER DEĞİL MİDİR?”

Başkan Urgenç, Kozaklı Atatürk İlkokulunda, Derinkuyu 24 Kasım İlkokulunda, öğrencilere dağıtımı gerçekleştirilen Ömer Seyfettin hikayeleri örnek numuneleri, Atatürk İlkokulu öğretmeni Mustafa Gören’e ve Şehit Şenol Coşkun İlkokulu kurum müdürü Duran Kuyucu’ya okul kütüphanesiyle buluşturması için hediye etti.

Nevşehir’de bugün vefat edenler (17 Eylül 2024) Nevşehir’de bugün vefat edenler (17 Eylül 2024)

Urgenç, “Vatan, al bayrağın dalgalandığı yer değil midir?” ifadelerini kullandı.

Kitap6

Kaynak: HABER MERKEZİ