Ormanlar yangınlara karşı 18 kuleden gözetleme Ormanlar yangınlara karşı 18 kuleden gözetleme

TES Genel Merkezini ziyaret eden TES Nevşehir şube yönetim kurulu heyeti, Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi çalışanlarının talep ve istekleri üzerine değerlendirmelerde bulunarak Nevşehir’de eğitim çalışanlarının gündemini TES Genel Merkez yöneticilerine aktardı.

TES Başkanı Urgenç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Öğretmenlik Meslek Kanunun içeriğinde özellikle Türk Eğitim Sen yıllardır Öğretmenlik Meslek Kanunun olması ile ilgili eylem ve açıklamalarda bulunmuştur. İlk yayınlanmasında dağ fare doğurdu diye tepkilerimizi de dile getirmiştik. Bugün içeriğinin doldurulması ile ilgili çaba sarf ediyoruz. Meclis aşamasında da arazlı yönlerinin öğretmenin itibarını artıracak şekilde düzenlenmesinin mücadelesini veriyoruz.” dedi.

Urgenç, başlıca 5 yıl uzman, 10 yıl başöğretmen olması ve yapılan çalışmalar, uzman ve başöğretmenliğin emekliliğe yansıtılması, 20 yıl üzeri çalışanların başöğretmen olması, Öğretmenlik Meslek Kanunun tüm eğitim çalışanlarını kapsayacak şekilde düzenlenmesi, il ilçe milli eğitim müdürleri, şube müdürlerini, teftiş kurulunu da kapsaması gerekliliği, Eğitimciye Şiddet Yasası, rotasyonun gündemden çıkarılması yerine sıra tayin sisteminin getirilmesi gerekliliği, proje okullarına öğretmen ve yöneticilerin sınavla atanması, mülakatın kaldırılması ile ilgili yapılan çalışmalar, uzman ve başöğretmenlikte sınavın kaldırılması, başarıyı teşvik eden bir ödül sistemi uygulamaya konulmalı konularında meclis aşamasında da takipçisi olmaya devam edeceklerini söyledi.

Görüşmeler sonucunda Şube Başkanı Urgenç, Teşkilatlandırma Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Dolgun’a Türk Eğitim Sen Nevşehir şubesinin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi yetkili sendika mutabakat metnini iletti.

Kaynak: HABER MERKEZİ