İLAN

T.C. NEVŞEHİR 2. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNDEN

ESAS NO           : 2000/315 Esas

Davacı , NEVŞEHİR DEFTERDARLIĞI ileDavalı ERDOĞAN GÖKGÖZ ve diğerleri, arasında mahkememizde görülmekte olan Tapu Kaydındaki Şerhin Terkini davası nedeniyle;

DAVALI ERDOĞAN GÖKGÖZ, Uçhisar Kasabası Yukarı Mah.Harım Sokak No:4 Nevşehir/ NEVŞEHİR MERKEZ

Yukarıda isimleri yazılı davalının UYAP sistemindeki yurtiçi adresine çıkartılan dava dilekçesi ve tensip zaptı tebligatlarının iade edildiği, mernis güncelleme işleminden ikamet adresinin yurt dışında olduğu ancak yapılan yazışmalarda da yurt dışındaki adresinde de fiilen bulunmadığı, başkaca adreslerinin de bulunamadığı, yargılama aşamasında tesbit edilmiştir.

"T.K.10.maddesinin 2. fıkrasında yapılan değişiklik ile adres kayıt sistemindeki adres, başkaca araştırma yapılmasını gerekli kılmayan son adres olarak kabul edilmiştir. Bu durumda, ne tebligatı çıkartan merciin ne de posta memurunun başkaca bir adres araştırması yapmasına gerek bulunmamaktadır." hükmü gereğince, yurt içi tebligatların iade dönmesi, yurt dışı adresleri tebligat için yeterli adres olmadığından,7201 Sayılı Kanunun 28-31.maddeleri gereğince, davalı hakkında ilanen tebligat yapılmasına karar verilmiştir.

Mahkememizce 10/09/2024 tarihli 5. Celsesi 1 numaralı ara kararı gereğince Erdoğan Gökgöz'e Bozma Tensip Zaptı, 19/08/2022 Tarihli Tavzih Dilekçesi ve Son Duruşma Zaptının ilanın yayın tarihinden itibaren15 gün sonra yukarıda adı geçen davalıya tebliğ edilmiş sayılacağı ilanen tebliğ olunur.

#ilangovtr Basın No ILN02104667