İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nun ziyareti öncesi gerçekleştirilen değişiklikle, Nevşehir Belediyesi tabelasında "TC" ibaresi yeniden yer aldı.

Genel Başkan Dervişoğlu, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı ve partililerle birlikte tabela önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

60 saniyede Nevşehir gündemi (1 Temmuz 2024) 60 saniyede Nevşehir gündemi (1 Temmuz 2024)

Burada konuşan Dervişoğlu, Başkan Arı’nın Nevşehir Belediyesi tabelasına Türkiye Cumhuriyeti ibaresi koymadığı için sosyal medyadan eleştirildiğini söyleyerek, “Burada Sayın Başkan'ın eleştirilecek bir yanı yok. Bu bizim ziyaretimizin gecikmesiyle alakalı bir durumdur. Çünkü belediye başkanı olarak seçildiği gün ‘belediye binasındaki tabelaya Türkiye Cumhuriyeti'ni ekleyeceğim gün sizi yanımda görmek istiyorum’ demişti bana. Ben de bugün o sözü yerine getirmek için buradayım. Türk Atatürk'ün kurduğu büyük Türkiye Cumhuriyet elbette ki iki harften ibaret değildir. O cumhuriyetin değerleri vardır. O cumhuriyetin kazanımları vardır. O cumhuriyetin bize yüklediği sorumluluklar ve geleceğe koyduğu vizyonları vardır. Vizyonu vardır. O sebeple bugün ne Nevşehir Belediyesi'nin tabelasına koyacağımız Türkiye Cumhuriyeti ibaresi aslında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mirasına sahip çıktığımızın da bir delili olarak tarihe geçecektir. Bu hazırlık için de kendisine çok teşekkür ediyorum. Nevşehir'in kendi değerleriyle, kendi kültürel değerleriyle ve o değerleri koruma iradesiyle Türkiye'de çok önemli izler bırakacak işlere imza atacağına da inanıyorum.” dedi.

Kaynak: RAVZA NUR BAYDEMİR