Yaşam

Tatile Giderken Lazım Olanlar

Yaz ayları denilince birçok kişinin aklına tatil gelir. Özellikle eğitim görenler ve eğitim sektöründe çalışanlar için bu durum daha da belirgindir.

Abone Ol

Yaz ayları denilince birçok kişinin aklına tatil gelir. Özellikle eğitim görenler ve eğitim sektöründe çalışanlar için bu durum daha da belirgindir. Haliyle farklı eşya, kıyafet ve ekipmanlara doğru bir yönelim oluyor. Özellikle sıcakların artmasıyla ferahlatıcı ihtiyaçlar daha da ön plana çıkıyor. Bunların arasında dondurmadan güneş kremine, güneş gözlüğünden sinek engelleyici losyonlara kadar uzanan farklı şeyler var. Bu tarz ürünlerin tedariki çoğu zaman pratik bir biçimde yapılabiliyor. Özellikle şehir merkezlerine yakın yaşayanların bu tarz ihtiyaçları gidermesi daha kolay olabiliyor. Fakat tatile, kampa, doğa yürüyüşüne veya benzeri aktivitelere gitmiş kişiler için bu durum biraz zorlaşabiliyor. Çeşitli eşya ve ekipmanların önceden planlanması gerekli olabilir. Bu sebepten dolayı da tatile giderken lazım olanların listesi yapabilirsiniz. Böylelikle daha hazırlıklı olunabilir. Bu listeyi hesaplı bir biçimde tamamlamak için de Cimri kullanılabilir. Farklı fiyatların karşılaştırılmasına olanak tanıyan, kullanımı kolay bir platformdur.

Tatile Giderken Yanınıza Alabilecekleriniz

Tatil esnasında bazı ihtiyaçlar olabiliyor. Bunların arasında mevsimsel sebeplerden dolayı öne çıkan çeşitli ihtiyaçlar yaygındır. Mesela güneş gözlüğü, serin havalı yerlerde bile lazım olabilecek bir aksesuardır. Fakat bu tarz mevsimsel eşyaların dışında, günlük hayatın parçası olan eşyalar da gerekli oluyor. Mesela ne kadar tatile gidip keyif çatmak isteseniz de belirli miktarda çamaşır birikiyor. Bavulun hacmi ve tatilin uzunluğuna göre yedek kıyafetlerle idare etmek de mümkün tabi. Deniz kenarına gidecek kişilere mayo veya bikini alınmasını belirtmek gereksiz. Fakat çeşitli küçük eşya ve cihazlar gözden kaçabiliyor. Tatil bölgelerinde bulunabilse bile maliyetli olabiliyor. Tatile giderken yanınıza sinek kovucu losyon, güneş kremi, yedek iç çamaşırı, güneş gözlüğü ve matara gibi ürünleri önceden almayı da düşünebilirsiniz. Öne çıkan bazı ihtiyaçlara odaklanmak faydalı olabilir.

● Portatif Çamaşır Makinesi

Ne kadar yaz tatilleri zaman olarak genelde kısıtlı olsa da, belirli miktarda çamaşır yine de birikiyor. Daha az giyiyor ve daha az değiştiriyor olabilirsiniz, ama özellikle sıcaklarda terleme sorunu olabiliyor. Mesela hangi tişörtü veya şortu giydiğinizi umursamıyor olabilirsiniz, fakat terleyince yine de giyilmez hale gelebiliyorlar. Tabii ki standart bir çamaşır makinesi modelini tatil bölgesine götürmek mümkün olmayabilir. Fakat gelişen teknoloji sayesinde portatif çamaşır makineleri de elde edilebiliyor. Kapasite olarak düşük fakat çok kullanışlı olan bu modellerin kullanımı gayet pratik. Genelde USB ile çalışabilen modeller yaygındır. Özellikle küçük ve lekesiz miktarları hızla yıkamak için tercih edilebilir. Kalitesine göre iyi temizlik yapabilen modeller de bulunuyor.

● Güneş Kremi

Yaz mevsiminin vazgeçilmezlerinden biri de güneş kremi. Ne kadar güneş kremi denilince akıllara güneşlenmek gelse de, çok daha geniş bir kullanımı var. Öncelikle, aşırı güneşe karşı koruma için sıklıkla tercih ediliyor. Özellikle hassas ve kuru ciltleri olan kişilere büyük koruma sunabilir. İkinci olarak, daha homojen bir esmerleşme veya kararmayı geciktirmek için tercih edilebilir. Tatil beldelerine gitmeseniz de güneşli şehirlerde yaşayan kişiler çok yüksek miktarda güneş ışınına maruz kalıyor. Özellikle Antalya, Adana ve Kahramanmaraş gibi şehirlerde uzun süre güneşe maruz kalabilirsiniz. Güneşin etkisini azaltmak için tercih edilebilir. Üçüncü olarak da homojen bir ten tonu için tercih edilebilir. Halk arasında amele yanığı olarak da bilinen kol yanıkları yaz aylarında gayet yaygındır, mesela benimkiler baya belirgin. Farklı bölgelere farklı miktarlarda güneş kremi kullanarak renk tonu geçişini dengeleyebilirsiniz.

Alternatif Çözümler

Bunların dışında alternatif çözümler de bulunuyor. Çamaşırları gittiğiniz bölgedeki bir yıkama tesisine verebilirsiniz, tabii ki bu daha maliyetli olabilir. Eğer gideceğiniz ev sizin ise eski ve yazlık kıyafetlerin bir kısmını orada bırakabilirsiniz. Arçelik çamaşır makinesi modellerinden bir taneyi de satın almayı düşünebilirsiniz. Güneş kremi yerine çeşitli şapkalar kısmen etkili olabilir. Ferah ve uzun kıyafetler de kısmen yardımcı olabilir