Su sıkıntısı yaşayan kasaba halkının su israfını önlemek amacıyla su ton fiyatlarında meclis toplantısında değişiklik yapılacak.

Yazıhüyük Kasabasında yaklaşık 15 gündür su ile ilgili sıkıntılar yaşanmasına istinaden Yazıhüyük  Belediye Başkanı Birol Demirdelen açıklamada bulundu.

Milletvekili Çalışkan’dan Derinkuyu’ya müjde Milletvekili Çalışkan’dan Derinkuyu’ya müjde

Başkan Demirdelen sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Çok değerli Yazıhüyük Halkım yaklaşık 15 gündür su ile ilgili halkımızdan şikayetler geliyor çarşı merkezine uzak olan evlerden 2. katlara su basıncı olmadığını söyleyenler var. Kasabamızın 2 adet içme suyu pompaları iki aydır 24 saat boyunca sürekli çalışıyor ve bu da yetmez gibi Kadir Ağdoğan'ın kuyusunda içme suyu depomuza takviye yapıyoruz saatte 250 ton içme suyu deposuna su akmasına rağmen içme suyu depomuzun %50 seviyesine aşağı düşmediği tespit edilmiş olup bu yıl hava sıcaklığının yüksek derecede seyretmesinden kaynaklanan ve sebze ekiminin çok olmasından dolayı sürekli sulama yapıldığı için evlere giden sularda basınç düşüklüğü meydana gelmektedir bu nedenle su israfının önlenmesi  için 50 tona kadar olan su metre küp fiyatı 10 TL, 50 ile 100 ton arası 20 TL, 100 tonla 200 ton arası tüketimlerde 30 TL, 200 tonla 300 ton arası 50 TL ton fiyatı önümüzdeki meclis toplantısında gündeme alınacaktır. Tüm Kasaba halkımızın bilgisine duyurulur” ifadesinde bulundu.

Kaynak: HABER MERKEZİ