Ürgüp Kaymakamı Mesut Tabakcıoğlu’nun başkanlığında kaymakamlık toplantı salonunda hafta sonu yapılacak Salomon Cappadocia Ultra-Trail’in değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya Kaymakam Tabakcıoğlu’nun yanı sıra Ürgüp Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul, kurum amirleri ile organizasyon sorumluları katıldı.

Toplantıda alınan kararlarla ilgili sosyal medya hesabından bilgilendirmelerde bulunan Başkan Bul, bölgenin önemli etkinliklerinden olan 11. Salomon Ultra Trail Maratonu’nun bu hafta sonu yapılacağını hatırlattı.

Hafta sonu Kabak Çekirdeği Festivali heyecanı yaşanacak Hafta sonu Kabak Çekirdeği Festivali heyecanı yaşanacak

Koşuya 73 ülkeden 2 bin 400 sporcunun katılacağını aktaran Bul, “Bu seneki yarış, pek çok ülkede TV ve Youtube üzerinden canlı yayınlanacak. Maraton nedeniyle Ürgüp otellerinin tamamı doldu. Restoranlar ve esnafımız için de iş yapılabilecek güzel bir dönem geliyor.” dedi.

Özellikle turist taşıyan otobüslerin ziyaretçiler ve Ürgüplüler için Turasan üstündeki ve Damsa Çayı yanındaki otoparkların ücretsiz hizmet vereceğini kaydeden Bul,  “Damsa Çayı yanındaki otoparktan, bir festival traktörümüz, 10 TL bedel ile dileyenleri Büyük Otel parkına taşıma yapılacaktır. (Dilerim ilerde aynı taşımayı tramvay ile yapacağız)” şeklinde konuştu.

Muhabir: RAVZA NUR BAYDEMİR