Filistin'e Destek Platformu, Netenyahu’nun ABD meclisindeki konuşması ve karşılanmasından dolayı cuma namazından sonra Külliye Camii önünde bir basın açıklaması yaptı. 

Filistin'e Destek Platformu İl Koordinatörü Mustafa Gençtürk burada yaptığı konuşmada, Gazze'deki soykırımın insanlık tarihine kara bir leke olarak kazındığını söyledi.

Netanyahu'nun Gazze'deki vahşetle alay edercesine kurduğu gerçek dışı cümlelerin ABD'li parlamenterler tarafından sık sık, çoğunlukla da ayakta alkışlandığını hatırlatan Gençtürk, "ABD Parlamentosu, tıpkı Hitler Almanya'sının Reichstag'ı gibi, yüzyıllar boyunca hafızalardan silinmeyecek bir utanç fotoğrafı vermiştir. ABD'nin "demokrasi" ve "özgürlük" maskesi bu korkunç fotoğrafla bir kez daha düşmüştür. Parlamentodaki alkışlar, hiç şüphe yok ki, Batı'nın soykırım karakterine bir yüceltme olduğu kadar, Batılı değerlerin de cenaze törenidir. " dedi.

"FİLİSTİN VE GAZZE YALNIZ DEĞİLDİR"

Nevşehir protokolü cuma namazını Aşağı Bekdik Camiinde kıldı Nevşehir protokolü cuma namazını Aşağı Bekdik Camiinde kıldı

İsrail'in Gazze'de aylardır sürdürdüğü vahşetin ana sorumlusunu ağırlayan ve destekleyen ABD Kongresi'ni  şiddetle kınadıklarını vurgulayan Gençtürk şöyle devam etti: "Parlamento içinde tek başına direnen Rashida Tlaib'e ve Parlamento dışındaki eylemcilere dayanışma mesajlarımızı ve selamlarımızı iletiyoruz. Filistin ve Gazze yalnız değildir. Herkes sırtını dönse de Türkiye, Filistin mücadelesine her koşul altında destek vermeyi sürdürecektir. Zulmü alkışlayanlara karşı mazlumu savunmayı sürdüreceğiz. Filistin ve Gazze'nin asil direnişini de bir kez daha hürmetle selamlıyoruz. Allah'ın yardımı yakındır, nice zayıf topluluklar güçlü topluluklara galip gelmiştir ve şüphesiz hakikat er ya da geç zafer kazanacaktır."

Düzenlenen basın açıklamasına AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

44A3469D Dad4 4399 8351 0D5897816F871Eb97Dae 9A0A 450F A71B 1A7E92Fc9B903996D54F 384D 41A3 A611 A9Cb6Bfebf84

Muhabir: MEHMET GÜNAY