İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yeni açılan Sevde Avlanmaz Aile Sağlığı Merkezi, bölgedeki sağlık ihtiyaçlarına modern ve kapsamlı bir çözüm sunuyor.

Sevde Avlanmaz Aile Sağlığı Merkezinde poliklinik muayene hizmetleri, koruyucu sağlık hizmetleri, misafir hasta muayene hizmetleri, tek hekim raporu, tetkik ve tahlil laboratuvar hizmetleri, enjeksiyon ve pansuman hizmetleri, izlemler (kadın, lohusa, bebek ve çocuk), 15-49 yaş kadın izlemleri, gebe ve lohusa izlemleri, bebek ve çocuk izlemleri, obezite izlemeleri, bağışıklama faaliyetleri, aile planlaması hizmetleri, eğitimler (halk sağlığı eğitimleri) gibi hizmetler verilecek.

AK Parti’nin 23'üncü yıl dönümü kutlandı AK Parti’nin 23'üncü yıl dönümü kutlandı

Aile Sağlığı Merkezinde tetkik ve tahlil için, kan alma işlemi sabah saat 8.30 – 10.00 aralığında gerçekleştirilirken, aile hekimliği kapsamındaki kan tahlili saatleri dışında bu işlem yapılmıyor.

Öte yandan hafta içi mesai saatleri arasında enjeksiyon ve pansuman işlemleri ücretsiz olarak yaptırılabiliyor.

İl dışından gelen vatandaşlar, istedikleri aile hekimlerine muayene olabilecek ve misafir hasta olarak kabul edilecekler. “Misafir hastaların” sağlık kayıtları kendi doktoruna elektronik ortamda iletilecek.

Merkezde görevli Aile Hekimleri Dr. Figen İnceçayır ve Dr. Ilgıt Hallıoğlu vatandaşlara sağlık hizmetlerini sunuyor.

TOKİ Aile Sağlığı Merkezi’nde hizmet alan 44 nolu Aile hekimliği birimine kayıtlı olan kişiler de artık Sevde Avlanmaz Aile Sağlığı Merkezi’nden sağlık hizmetlerini alabilecek.

Asm Hizmet Vermeye Başladı (7)

Kaynak: BÜLTEN