Salomon Cappadocia Ultra-Trail’in tanıtım toplantısı Ürgüp Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Toplantıya Nevşehir Valisi Ali Fidan, Ürgüp Kaymakamı Mesut Tabakcıoğlu, Ürgüp Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir, Kültür ve Turizm İl Müdürü Arda Heb, organizasyonu düzenleyen Aydın Ayhan Güney, sponsor firmaların temsilcileri ve sporcular katıldı.

Whatsapp Image 2024 10 18 At 16.19.30 (4)Burada konuşan Vali Fidan, Nevşehir’in her yıl turizm, tanıtım, kültürel ve spor gibi birçok alanda çeşitli organizasyonlarla adından söz ettirmeyi başardığını söyledi.

“73 ÜLKEDEN 2 BİN 408 SPORCU KATILIYOR”

Organizasyona katılan sporcuların yüzde 45’inin yabancı sporculara tekabül ettiğini aktaran Fidan, “73 ülkeden 2 bin 408 sporcunun katılım sağladığı bu önemli organizasyonda sporcular, Kapadokya bölgesinin birbirinden güzel doğal parkurlarında peribacaları ile dolu vadileri ve araziye hâkim yüksek tepelerinde koşarak Kapadokya’nın o muhteşem güzelliklerine tanık olma fırsatı yakalayacaklardır. Böylelikle sportif faaliyetlerini görsel şölen eşliğinde gerçekleştirmiş olacaklardır. Büyük organizasyonun gerçekleşeceği gün, yarışın sağlıklı bir şekilde tamamlanabilmesi adına tüm parkurlarda yetkili birimlerimiz ile tüm tedbirler alınacak ve tüm birimlerimiz yarış sona erene kadar hazır vaziyette görevlerine devam edeceklerdir.”  ifadelerine yer verdi.

Nevşehir’in sadece kültür ve inanç turizminin değil spor turizminin de öncü şehirlerinden biri olduğunu belirten Fidan, “Spor ve sağlık turizminde de etkin ve gözde bir kent olmak ilimizin marka değerini artıracağı gibi sportif faaliyetlerin de ilimizin gelişimine katkı sağlayacağı aşikardır.” dedi.

I M G 9796

"KAPADOKYA’DA HİÇBİR OTELDE YER KALMADI"

AK Parti Nevşehir’de yenilenme rüzgârı AK Parti Nevşehir’de yenilenme rüzgârı

Ürgüp Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul, güzel bir etkinlik olmasını dileyerek, “34 bine yakın nüfusumuz var. Bundan önce bir etkinlik yaptık bakkallarda su, ekmek kalmadı. Bir diğeri de Salomon Cappadocia Ultra Trail. Şu anda Kapadokya’da hiçbir otelde yer kalmadı. Ürgüp’ün üzümü, peribacaları, şırası meşhurdu artık Salomon Cappadocia Ultra Trail’i de meşhur. Katılımcılara çok teşekkür ediyorum. Bu dönemde bölgeyi canlandırıyorsunuz çok mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

"HAZIRLIKLARIMIZ TAMAM"

Argeus Travel & Events Kurucu Ortağı Aydın Ayhan Güney, “11 yıl boyunca uzun bir yoldu. Bir çoğunuz buna şahit oldunuz. Yıllardır sponsorlarımız olmadan olmazdı. Salomon başta olmak üzere bütün sponsorlarımıza teşekkür ediyorum. Yarın başlayacak yarışımız yine aynı parkurlarda yapılacak. Hazırlıklarımız tamamlandı” şeklinde konuştu.

Muhabir: RAVZA NUR BAYDEMİR - MEHMET GÜNAY