Altınyıldız öğrencileri satrançta zirvede Altınyıldız öğrencileri satrançta zirvede

NEVÜ’den yapılan açıklamaya göre; Aktekin, üniversitede eğitim gören tüm öğrencilere, TÜBİTAK’ın ‘2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı’ ve 2209-B - Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı’na başvurmaları yönünde çağrıda bulundu.

TÜBİTAK’ın ‘2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı’ ve ‘2209-B - Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı’nın 2024 yılı birinci dönem başvurularının başladığını açıklayan NEVÜ Rektörü ve Kapadokya Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Semih Aktekin, TÜBİTAK 2209 projelerinin üniversitelerde öğrenim görmekte olan lisans ve ön lisans öğrencilerine, projeler yoluyla araştırma yapma alışkanlığı kazandırmakta ve proje hazırlama kültürünün oluşturulmasında önemli rol oynadığını belirtti.

2209-A ve 2209-B projelerinin öğrencilerin mezuniyet öncesinde proje geliştirme deneyimi kazanmaları, onların gelecekteki kariyerlerini oluşturmalarına büyük değer kattığını belirten Aktekin,  çağrı kapsamında öğrencilerin ‘Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’ çerçevesinde araştırma projeleri hazırlamalarına teşvik ettiğini ve araştırma projelerinin gerektirdiği makine, teçhizat, sarf malzemesi, seyahat ve hizmet alımı giderleri için de TÜBİTAK tarafından karşılıksız maddi destek sağlandığını söyledi.

2023 YILINDA 51 PROJEYE TÜBİTAK DESTEĞİ

NEVÜ’nün 2209 projelerindeki başarılarının her yıl arttığına vurgu yapan Aktekin, 2023 yılı birinci dönem çağrısında başvuru yapılan 14 projeden 6’sının, ikinci dönem çağrısında ise 78 projeden 45’nin TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazanarak rekor kırdığını söyledi. Öğrencilerinin bu projelere gösterdiği yoğun ilginin kendilerinde araştırma kültürünün gelişmesi açısından da çok değerli olduğunu ifade eden Aktekin, özellikle ‘(2209-B)  Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Destek Programı’ çıktılarının üniversite-sanayi iş birliğinin temelini oluşturduğunu söyledi.

Aktekin NEVÜ bünyesinde faaliyet gösteren Kapadokya Teknopark ve NEVÜ Teknoloji Transfer Ofisi’nin program kapsamında sunduğu eğitimler ve proje yazma sürecinde verdiği desteklerle birlikte 2024 yılı çağrısında da daha fazla proje önerisinin TÜBİTAK’tan destek alarak başarı oranlarını daha da arttırmayı hedeflediklerini belirtti.

2209-A ve 2209-B proje başvurularının 1 Kasım 2024 tarihine kadar devam edeceğini ve bu süreçte üniversitede eğitim gören tüm öğrencilere desteklerinin devam edeceğini söyleyen Aktekin, programa ilgi duyan tüm öğrencileri de proje yürütücülüğü deneyimini kazanmaları için başvuru yapmaya ve Teknoloji Transfer Ofisi’nden destek almaya davet etti.

Kaynak: BÜLTEN