NEVÜ’nün dahil olduğu “Strengthen Namibia's Atvet Providers in Support Of The National Agricultural Sector By Introducing Two Additional Agricultural Qualifications” başlıklı AB Projesi kapsamında farklı kurumlarla görüşmelerde bulunmak üzere Güney Afrika’ya giden NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, beraberindeki Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Cem Okan Özer, Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Organik Tarım Programı öğretim üyesi Doç. Dr. Ata Eskin ile birlikte Nabibya Windhoek Büyükelçisi Feral Çekerek Oruçkaptan’ı ziyaret ederek NEVÜ'nün yürüttüğü uluslararası çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Rektör Aktekin ve heyetinin ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Büyükelçi Oruçkaptan, gerek NEVÜ’nün gerekse diğer Türk akademik kurumlarının Afrika’da gerçekleştirdikleri başarılı çalışmalarından memnuniyet duyduklarını,  Büyükelçilik olarak Türk kurumlarına gereken her türlü desteği sağlamakta olduklarını söyledi. 

NEVÜ’nün ihtisaslaşma alanı olan “Doğal ve Kültürel Miras Turizmi” ve uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda çok önemli proje ve çalışmaları hayata geçirdiklerini belirten Rektör Aktekin,  Dünyanın farklı coğrafyalarında bulunan 54 ülkeden 700’e yakın uluslararası öğrencinin NEVÜ’de eğitim gördüğünü, ayrıca dünyanın farklı coğrafyalarından çok sayıda üniversite ile yaptıkları anlaşmalar neticesinde öğrenci ve akademisyen değişimi hareketliliğinin yanı sıra birçok uluslararası ortak proje gerçekleştirdiklerini belirtti.

NEVÜ Hoca Ahmed Yesevi Kütüphanesinde yeni saat düzenlemesi NEVÜ Hoca Ahmed Yesevi Kütüphanesinde yeni saat düzenlemesi

04-29

Kaynak: HABER MERKEZİ