NEVÜ

Rektör Aktekin’den Büyükelçi Kandaş’a ziyaret

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Türkiye Cumhuriyeti Pretorya Büyükelçisi Ayşegül Kandaş’ı ziyaret etti.

Abone Ol

NEVÜ’nün dahil olduğu “Strengthen Namibia's Atvet Providers in Support Of The National Agricultural Sector By Introducing Two Additional Agricultural Qualifications” başlıklı Avrupa Birliği (AB) Projesi kapsamında farklı kurumlarla görüşmelerde bulunmak üzere Güney Afrika’da bulunan NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Türkiye Cumhuriyeti Pretorya Büyükelçisi Ayşegül Kandaş’ı ziyaret ederek NEVÜ'nün yürüttüğü uluslararası çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Rektör Prof. Dr. Aktekin’in ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Büyükelçi Kandaş, Türk üniversitelerinin Afrika genelinde yürüttükleri faaliyetlerden büyük memnuniyet duyduklarını belirtti.

Ziyarette, “Doğal ve Kültürel Miras Turizmi” ihtisas üniversitesi olarak NEVÜ’nün ihtisaslaşma alanı ve YÖK'ün belirlediği uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda üniversite olarak çok önemli proje ve çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Rektör Aktekin, “Uluslararasılaşma ile Turizmin” ortak yönlerine işaret ederek uluslararasılaşmaya büyük önem veren bir üniversite olduklarını söyledi.

NEVÜ’de dünyanın farklı coğrafyalarında bulunan 54 ülkeden 700’e yakın uluslararası öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Aktekin ayrıca dünyanın farklı coğrafyalarından çok sayıda ülke üniversiteleri ile yaptıkları anlaşmalar neticesinde başta üniversiteler arasında öğrenci ve akademisyen değişimi olmak üzere bir çok alanda ortak proje ve çalışmalarda bulunduklarını kaydetti.