NEVÜ

Rektör Aktekin’den 19 Mayıs kutlama mesajı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma. Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Abone Ol

Rektör Aktekin, Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde büyük Türk milletinin istiklali ve istikbali için dönemin işgalci küresel şer güçlerine karşı mücadele meşalesini yaktığı ve istikbali olan gençlere verdiği yüksek değerin sembolleşerek bayrama dönüştüğü gün olduğunu söyledi. 

"19 Mayıs;“Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım,

Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım” 

Dizeleriyle İstiklal Marşımızda ifadesini bulan Milletimizin hür ve bağımsız yaşama iradesinin de açık bir tezahürüdür.

Zira, 19 Mayıs Milletimizin hür ve bağımsız yaşama iradesinin bir tezahürü olmasının yanı sıra, ülkemizin bugün ve istikbalde büyük hedeflerine ulaşma yolunda önemli bir kilometre taşı olmuştur." diyen Aktekin, devamında şu ifadelere yer verdi: "Bu düşüncelerle, gençlerimiz başta olmak üzere Milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en iyi dileklerimle kutluyor, milli egemenlik ve istikbalimiz uğruna mücadele eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarını, tüm şehit ve gazi kahramanlarımızı saygı ve rahmetle anıyorum."