Nevşehir Haberleri

Rektör Aktekin Uluslararası Astronomi Kongresi’ne çağırılan tek Türk öğrenciyi tebrik etti

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, ‘Uluslararası Astronomi Kongresi’ne Türkiye’den tek davetli öğrenci olarak kabul edilen Nevşehir Hacı Avni İncekara Fen Lisesi öğrencisi Bilal Sayın’ı tebrik etti.

Abone Ol

NEVÜ’den yapılan açıklamaya göre, Nevşehir Hacı Avni İncekara Fen Lisesi Müdürü Rauf Denizler beraberinde Coğrafya Öğretmeni Mehmet Fatih Bilgin ve 11. sınıf öğrencisi Bilal Sayın ile NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’i makamında ziyaret etti.

Lise Müdürü Rauf Denizler ziyaretlerinde eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanı sıra yürüttükleri projeler hakkında Rektör Aktekin’e bilgi verdi.

Denizler, 11.sınıf öğrencisi Bilal Sayın’ın da “Potential Habitable Environment for Cultivating Algae: Proxima Centauri b”(Alglerin Yaşayabileceği Potansiyel Ortam: Proxima Centauri b.) isimli çalışması ile ‘Uzayda Yaşam Bilimleri Kategorisi’nde, bu yıl İtalya/Milano’da 75’incisi düzenlenecek olan ‘Uluslararası Astronomi Kongresi’ne davet edildiğini ve bunu da dünyanın önemli üniversitelerinden akademisyenlerle,  NASA, ESA ve MIT gibi kurumlarda çalışan araştırmacılarla yarışarak elde ettiğini söyledi.

Ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Müdür Denizler ve beraberindekilere teşekkür eden Rektör Aktekin,  Nevşehir Hacı Avni İncekara Fen Lisesi’nin başarılı eğitim – öğretim misyonunun yanı sıra ortaya koyduğu başarılı projelerinin de kayda değer olduğunu belirtti. Bu kapsamda Bilal Sayın’ın uluslararası düzeydeki bir yarışmada ülkesini en iyi şekilde temsil ederek elde ettiği başarısının ayrıca gurur verici olduğunu söyleyen Rektör Aktekin, Bilal Sayın ve okul yönetimini tebrik etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mutluhan Akın’ın da bulunduğu ziyarette heyet ile bir süre görüşen Rektör Aktekin ayrıca üniversite sınavına hazırlanan Bilal Sayın’a akademik hayatında başarılar dileyerek, kendisine çeşitli yayınlardan oluşan kitaplar hediye etti.