Rektör Aktekin DGS’ye girecek adaylara başarılar diledi Rektör Aktekin DGS’ye girecek adaylara başarılar diledi

NEVÜ ve NUST’un ortağı olduğu “Strengthen Namibia's ATVET Providers in Support of the National Agricultural Sector by Introducing Two Additional Agricultural Qualifications” başlıklı Avrupa Birliği (AB) Projesi kapsamında  Namibya’da bulunan Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, Türkiye Cumhuriyeti Namibya Windhoek Büyükelçisi Feral Çekerek Oruçkaptan ile birlikte Namibya Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (NUST)’ni ziyaret ederek NUST Rektörü Prof. Dr. Erold Naomab başkanlığındaki üniversite heyetiyle görüşmelerde bulundu.

Üniversiteler arasında ortak yürütülen proje kapsamında sürdürülen faaliyetler ile bundan sonraki süreçte iki üniversitenin birlikte yürütebileceği çalışmaların ele alındığı toplantılara NUST Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Colin Stanley ve Prof. Dr. Klemens Awarab,  NUST Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veikko Shalimba, NEVÜ Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Cem Okan Özer ve NEVÜ Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Organik Tarım Programı öğretim üyesi Doç. Dr. Ata Eskin de katıldı.

Ziyaret kapsamında NUTS’un Teknoloji Transfer Ofisi, Turizm Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Mühendislik Fakültesi’nin farklı laboratuvarları ziyaret edilerek, buralardaki faaliyetler hakkında da görüşmeler gerçekleştirildi.

01-67

Kaynak: HABER MERKEZİ