NEVÜ Rektörü ve ÖSYM Koordinatörü Prof. Dr. Semih Aktekin Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından 01 Eylül Pazar günü saat 10.15’de Nevşehir il merkezinde yapılacak olan KPSS Ön Lisans Sınavı’nın 130 dakika süreceğini söyledi.  Aktekin, Nevşehir il merkezinde 16 bina ve Nevşehir E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu olmak üzere toplam 240 salonda 548 görevli personel eşliğinde gerçekleştirilecek olan sınava 2 bin 867’si kadın aday ve 1 bin 691’i de erkek aday olmak üzere toplam 4bin 558 adayın gireceğini açıkladı.

Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için adayların sınava girecekleri binanın kapısında sınav saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmaları gerektiğini hatırlatan Aktekin,  saat 10.00’dan sonra sınav binalarına ve sınavın cevaplama süresi başladıktan sonra (saat 10.15) sınav salonlarına adayların alınmayacağı uyarısında bulundu.

Aktekin ayrıca sınavda görev alacak olan tüm akademik ve idari personele, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeline bina ve sınav güvenliğinden sorumlu Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü ile Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı personeline teşekkür etti.

Okullarda ilk zil yarın çalacak Okullarda ilk zil yarın çalacak

NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ SINAV GÜNÜ AÇIK OLACAK

2024 KPSS Ön Lisans Sınavı’na girecek adaylardan; T.C. Kimlik Kartını kaybeden, T.C. Kimlik Kartında fotoğrafı bulunmayan, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. Kimlik Numarası, fotoğraf, soğuk damga bulunmadığı için sınava kabul edilmeyecek durumda olanlar için İl Nüfus Müdürlükleri 01 Eylül Pazar günü 07.00 ile 10.00 saatleri arasında açık olacak. Söz konusu Müdürlüklere başvuran adaylara; müdürlük personeli tarafından fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya  fotoğraflı, barkodlu-karekodlu ‘Geçici Kimlik Belgesi’ düzenlenecek.  Geçici kimlik belgesi dışında verilen belge, form vb. sınava giriş için kabul edilmeyecek.  Bu amaçla Nüfus Müdürlüğüne başvuran adayın, ilgili sınavın sınava giriş belgesi ve biyometrik fotoğrafının yanında olması gerekmekte.

Kaynak: BÜLTEN