NEVÜ

Rektör Aktekin farklı ülkelerden gelen katılımcılara hitap etti

Rektör Aktekin Namibya’da DAPP ‘Eğiticilerin Eğitimi Programı’nda farklı ülkelerden gelen katılımcılara hitap etti.

Abone Ol

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin Türkiye’nin Namibya Windhoek Büyükelçisi Feral Çekerek Oruçkaptan ile birlikte NEVÜ’nün ortağı olduğu “Strengthen Namibia's ATVET Providers in Support of the National Agricultural Sector by Introducing Two Additional Agricultural Qualifications” başlıklı projesi’nin eğitim çalışmalarına katılarak Namibya’nın farklı kurum ve şehirlerinden gelen eğitimciler ile projenin uluslararası ortağı olan Almanya ve İspanya’daki farklı kuruluşlardan katılımcılara hitap etti.

Gateway Conference Centre’de DAPP (Development Aid from People to People Namibia) tarafından düzenlenen toplantı Proje Koordinatörü Gunther Rober’in açılış konuşmasıyla başladı.

Toplantıda Türkiye Cumhuriyeti Namibya Windhoek Büyükelçisi Feral Çekerek Oruçkaptan da katılımcılara hitap ederek NEVÜ’nün Afrika’da böylesine önemli bir projeye ortak olarak verdiği katkının gurur verici olduğunu belirterek NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’e yaptığı ziyaretlerinden ötürü teşekkür etti.

Büyükelçiliğin Namibya’da yürüttüğü faaliyetler ile TİKA, YTB, Maarif Vakfı ve Yunus Emre Enstitüsü gibi kuruluşlar hakkında bilgi veren büyükelçi Feral Çekerek Oruçkaptan,  bu kuruluşların yürüttüğü çalışmaların Türkiye’nin Afrika’ya verdiği önemi gösterdiğini vurguladı.

Rektör Aktekin de yaptığı konuşmada böylesine önemli bir projede yer almaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek büyükelçi Feral Çekerek Oruçkaptan ve proje koordinatörü Gunther Rober’e desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Projede uzman olarak katkıda bulunan NEVÜ Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Cem Okan Özer ile NEVÜ Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Organik Tarım Programı öğretim üyesi Doç. Dr. Ata Eskin’in de hazır bulunduğu toplantıda Rektör Aktekin, Türk yükseköğretim sistemi hakkında  çeşitli bilgiler sunarak, NEVÜ’nün ihtisaslaşma alanı olan “Doğal ve Kültürel Miras Turizmi” ve  uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda çok önemli proje ve çalışmaları hayata geçirdiğini belirtti.

Dünyanın farklı coğrafyalarında bulunan 54 ülkeden 700’e yakın uluslararası öğrencinin NEVÜ’de eğitim gördüğünü, ayrıca dünyanın farklı coğrafyalarından çok sayıda üniversite ile yaptıkları anlaşmalar neticesinde öğrenci ve akademisyen değişimi hareketliliğinin yanı sıra birçok uluslararası ortak proje gerçekleştirdiklerini vurgulayan Rektör Aktekin, toplantı sonunda katılımcıların sorularını cevapladı.