NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Rektör Yardımcısı ve Semra ve Vefa Küçük Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şahlan Öztürk, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Aynur Kızılırmak ve Doç. Dr. Gamze Muz, Fakülte Sekreteri İbrahim Poyraz, bölüm başkanları, fakültenin akademik ve idari personeli katıldı.
Rektör Yardımcısı ve Semra ve Vefa Küçük Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şahlan Öztürk’ün yeni eğitim-öğretim yılına yönelik yürüttükleri çalışma ve projelere değindiği toplantı, Öztürk’ün Fakülte olarak yapmayı planlandıkları diğer çalışma ve projeler hakkında bilgi vermesi ile başladı.
Toplantıda konuşan Rektör Aktekin, “Devletimizin ve YÖK’ün üniversitelerden önemli beklentileri var ve biz de üniversite olarak bu beklentiler doğrultusunda ortaya koyduğumuz hedeflerimizle çalışmalarımıza hep birlikte devam ediyoruz. Bu kapsamda üniversitemizin tüm birimlerde görev yapan akademik personelimizin nitelik ve nicelik açısından ortaya koyduğu ve koyacakları proje, yayın ve diğer tüm çalışmalar bizim için büyük önem arz etmekte. Göreve geldiğimiz günden bugüne siz değerli akademisyenlerimizin gerçekleştirdiğiniz her türlü proje ve çalışmalarınıza destek olduk ve olmaya da devam edeceğiz” dedi.
Öğrenci merkezli eğitim-öğretim sistemini benimseyen üniversite olarak YÖK ve TSE tarafından ‘Sağlıklı ve Güvenli Kampüs Belgesi’ne sahip bir üniversite oldukları belirten Rektör Aktekin, “Üniversite olarak YÖK ve TSE iş birliğinde hazırlanan ‘Küresel Salgın Bağlamında Yükseköğretim Kurumlarında Sağlıklı ve Temiz Ortamların Geliştirilmesi Kılavuzu’nda yer alan koşulları bu senede eksiksiz olarak yerine getirdik. Bunu sonucu olarak geçtiğimiz yıl TSE tarafından üniversitemize verilen ‘Sağlıklı ve Güvenli Kampüs Belgesi’ni bu yıl ikinci kez alarak üniversitemizin kalite standartlarının yüksekliğini bir kez daha tescilledik. Bundan sonra da bizlere emanet edilen öğrencilerimizin, siz değerli akademik ve idari personelimiz güvenliği ve sağlığının korunması için gerekli adımları atmaya da devam edeceğiz.
Diğer taraftan da bildiğimiz üzere üniversitemiz YÖK tarafından ‘Doğal ve Kültürel Miras Turizmi' alanında ihtisaslaşan ‘Bölgesel Kalkınma Odaklı Üniversite’ olarak belirlenmişti. Bu kapsamda da biz de üniversite olarak Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı, Kalkınma Planı, YÖK Stratejik planı ve bölgesel plan ile programlarını baz alarak yeni strateji ve yol haritamızı da belirledik. Yeni hazırladığımız strateji ve yol haritamızda yer alan 10 proje ve 21 faaliyeti hep birlikte hayata geçirerek eğitim, araştırma ve bölgesel kalkınmada daha etkili bir üniversite olma sürecinde çalışmalarımızı çok boyutlu olarak gerçekleştirmekteyiz. Son olarak şunu da belirtmek isterim ki biz üniversite olarak öğrenci merkezi eğitim-öğretim sistemini benimseyen bir üniversiteyiz. Ülkemizin ve hatta dünyanın farklı coğrafyalarından üniversitemizi tercih eden ve ailelerin bizlere birer emaneti olan öğrencilerimizin eğitimine de büyük önem veriyoruz. Öğrencilerimizin alan dersleri ile birlikte alan dışında da kendilerini sosyo-kültürel anlamda geliştirecek her türlü faaliyetleri de destekliyoruz” diye konuştu.
Toplantı, Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin’in öğretim elemanlarının yeni eğitim öğretim yılı hazırlıkları kapsamında dile getirdikleri görüş, istek ve önerilerini alması ile sona erdi.