Rektör Aktekin, ÖSYM tarafından NEVÜ yerleşkesinde bulunan okullarda 04 Ağustos Pazar günü Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi oturumu ile İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Alanı oturumuna girecek adaylara kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için girecekleri binanın kapısında sınav saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmaları gerektiğini hatırlattı.

Saat 10:15’de başlayacak ve 150 dakika sürecek KPSS ÖABT oturumunun 7 binada ve 77 salonda toplam görevli 224 personel ile yapılacağını belirten Aktekin, sınava 1.386’sı kadın ve 387’si de erkek aday olmak üzere toplam 1.773 adayın gireceğini söyledi. Saat 14.45’te başlayıp 120 dakika sürecek olan İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri oturumunun ise 2 binada ve 9 salonda 36 görevli personelle yapılacağını söyleyen Aktekin, sınava 196’sı kadın ve 39’u da erkek aday olmak üzere toplam 235 adayın gireceğini açıkladı. 

Sınava girecek tüm adaylara başarılar da dileyen Rektör Aktekin ayrıca sınavda görev alacak tüm akademik ve idari personele, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeline, bina ve sınav güvenliğinden sorumlu Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü personellerine teşekkür etti.

NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ SINAV GÜNÜ AÇIK OLACAK

04 Ağustos tarihinde yapılacak olan 2024 KPSS ÖABT, İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersler sınavına girecek adaylardan; T.C. kimlik kartını kaybeden, T.C. kimlik kartında fotoğrafı bulunmayan, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. kimlik numarası, fotoğraf, soğuk damga bulunmadığı için sınava kabul edilmeyecek durumda olanlar için İl Nüfus Müdürlükleri 04 Ağustos 2024 Pazar günü 07.00 ile 14.30 saatleri arasında açık olacak.

Hacıbektaş Şenliklerinde dört dalda ödül verilecek Hacıbektaş Şenliklerinde dört dalda ödül verilecek

Müdürlüklere başvuran adaylara müdürlük personeli tarafından fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya  fotoğraflı, barkodlu-karekodlu ‘Geçici Kimlik Belgesi’ düzenlenecek.  Geçici kimlik belgesi dışında verilen belge, form vb. sınava giriş için kabul edilmeyecek. Bu amaçla Nüfus Müdürlüğüne başvuran adayın sınava giriş belgesi ve biyometrik fotoğrafının yanında olması gerekmekte.

Kaynak: BÜLTEN