Yaşam

Rehberler Kapadokya’nın mutfağını da tanıtacak

Kapadokya bölgesinin önemli yemeklerinin ve ürünlerinin tanıtılması amacıyla rehberlere gastronomi eğitimi verilecek.

Abone Ol

Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) tarafından yürütülecek program çerçevesinde Kapadokya bölgesinde hizmet veren turist rehberlerine gastronomi konusunda da eğitim verilecek.

Eğitim sonrasında rehberlerin, bölgeye gelen turistlere bölgenin kültürel ve coğrafi yapısını anlatırken, Kapadokya mutfağını da anlatmaları sağlanacak.

AHİKA tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada, “Bölgeye gelen turist sayısı ve çeşitliliği sosyal mecraların da etkisiyle artmış ve farklı alanlarda turizm konseptleri oluşmuştur. Bu konseptler gelen turistlerin ilgisine sunulmaya başlanmış ve çeşitli alanlarda turistler için konsept deneyim imkanları sağlanmaya başlanmıştır.

Kültürel ve farkındalık düzeyi yüksek olan turistler deneyimledikleri konseptler hakkında bilgi sahibi olmayı çok önemli görmektedir. Bu kapsam gastronomi özelinde ele alındığında bölgeye gelen kültürel ve farkındalık düzeyi yüksek olan turistlerin bölgenin yemeklerinin ve gastronomi unsurlarının özelliklerini öğrenmek istedikleri bilinmektedir. Bu kapsamda Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından Kapadokya Üniversitesi iş birliğinde 20-26 Mayıs tarihleri arasında eğitim programı tasarlanmıştır. Uygulanacak olan eğitim programı çerçevesinde turist rehberliği bölümü öğrencileri ve turist rehberlerinin gastronomi alanında bilgilendirilmesi ve bu alanda çeşitli uygulamalar yaparak bölgenin ürünlerini ve yiyeceklerini mutfağından öğrenmeleri sağlanacaktır. Yapılacak olan uygulamalar arasında menü oluşturma, yöresel lezzet tadım etkinliği ve vadi yürüyüşü gibi uygulamalarda yapılacaktır. 1 hafta boyunca devam edecek etkinlikler sonrasında katılımcılara sertifikaları verilecektir. Son başvuru tarihi 16 Mayıs saat 17.00 olup 17 Mayıs tarihinde sonuçlar açıklanacaktır." ifadelerine yer verildi.