Ulusal Haberler

Parti başkanını eleştiren gazeteciye ev hapsi

Bursa AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, kendisini eleştiren gazeteciyi iftira attığı gerekçesiyle dava açtı. Bunun üzerine mevcutlu evinden alınan gazeteci apar topar mahkemeye çıkarılarak ev hapsi cezası verdirdi.

Abone Ol

Bu kapsamdaki Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından şikayet sonrasında ifadesine başvurulmak yerine, Siyasal İletişim Uzmanı ve Gazeteci Necmi İnce’nin Müracaat Savcısı tarafından mevcutlu olarak mahkemeye getirilmesine karar verildi.

24 Haziran akşamı evinde Asayiş Şube Müdürlüğünden iki polis aracılığı ile 20.00'da gözaltına alınan gazeteci, 1 gece nezarette tutulduktan sonra ertesi akşam çıkarıldığı T.C. Bursa Sulh Ceza Hâkimliği'nin tarafından serbest bırakıldı ama konutu terk etmeme (ev hapsi) cezasına çarptırıldı.

Karara avukatı aracılığıyla nöbetçi T.C. Bursa Asliye Ceza Mahkemesine yaptığı 3 kez itiraz reddedilen Gazeteci Necmi İnce, 25 Haziran'dan buyana ev hapsinde tutuluyor.

Görevi dışarıda haber kovalamak, halkın haber alma özgürlüğünü yansıtmak olan, Gazete İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni olan basın mensubuna, adeta intikam alınırcasına yaklaşık iki aydır ev hapsinde tutuluyor.

İftira şüphelisi olarak Siyasal İletişim Uzmanı ve Gazeteci Necmi İnce kaçma şüphesi yok, delileri kararma şüphelisi yok, suçun yasal unsurları yok ve kuvvetli suç şüphelisi yokken, suçun yasal altı sınırı 1 yıl olmasına rağmen sadece sosyal medyada sorduğu sorular ve iddiaları yazdığı için bu ceza verildi.

TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, "Yaşanan bu olaylarda verilen kararla gazetecilerin ifade, düşünce ve basın özgürlüğü kapsamında yanlış bir karardır.

Ülkemizde ardı ardına yaşanan tartışmalı yargı kararları yüzünden adalet mekanizmasına olan güven her geçen gün daha da zayıflıyor.

Bursa’da yaşanan bu son örnekte de görüldüğü gibi, gazetecilere yapılan bu uygulama ile yargıya siyasi bir müdahale olduğu şüphesi akıllara geliyor." dedi