Yarışma, sporcuların Nevşehir Valiliği önünden başlayarak Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne yürümesiyle başladı.

Programa Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir, Türkiye Özel Sporcular Nevşehir İl Temsilcisi Tarkan Güney, antrenörler ve sporcular katıldı.

Nevşehir’de bulunan otizmli, downlu ve mental sporculardan toplamda 38 sporcu katılıyor.

Barajı aşan ve dereceye giren sporcular Türkiye şampiyonasına katılacak.

“SİZİN DERDİNİZ BİZİM DERDİMİZDİR”

Yarışmacılara başarılar dileyen Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir, “Bu çocukları ve aileleri görmekten çok büyük onur ve gurur duyuyorum. Spor konusunda bize getirilen her türlü talebin olur olmazına bakmaksızın oldurmaya çalışıyoruz.  Her zaman maddi ve manevi yanınızda olduğumuzu kesinlikle unutmayın” diye konuştu.

“ENGELLERİ SPORLA AŞIYORUZ”

Türkiye Özel Sporcular Nevşehir İl Temsilcisi Tarkan Güney, kriterleri sağlayan, barajı aşan sporcuları Türkiye şampiyonasına götüreceklerini söyledi.

Güney, “38 sporcularımız arasında atletizmde, masa tenisinde ve yüzmede il birincisini belirleyeceğiz. Atletizmden bahsetmek istiyorum. Atletizm de 100 metre, güllü atma, cirit atma, , 200 metre, 400 metre ve 800 metre yarışmalar var. Uzun atlama yarışmaları var. Ancak bizim tesisimizin sektörlerinin yeterli olmadığından dolayı koşu ve sadece atma yarışmalarını yapacağız. Bir cirit ve gülle atışı yapacağız. Burada da birinci olan ya da barajı geçen sporcularımızı Türkiye şampiyonasına göndereceğiz. Geçen seneki katılım yaklaşık 18- 20 sporcuydu. Bu sene 38 sporcuya çıktı. Önümüzdeki yıl bunu 60-70’lere çıkarmayı hedefliyoruz. Ne kadar özel çocuğu sporla buluşturursak o kadar engelleri aşarız. ‘Engelleri sporla aşıyoruz’ da zaten bizim sloganımız” ifadelerine yer verdi.

Yarışmalar sonucunda dereceye giren sporculara ödül töreni düzenlendi.  HABER: MEHMET GÜNAY

IMG_9854

IMG_9839

IMG_9815

Editör: Mehmet Günay