Otistik çocukların aileleriyle birlikte katıldığı otistik çocuklar için farkındalık oluşturmaya yönelik etkinlikle, otizmli çocuklar geri dönüşüm malzemelerinden resim çiziyor, tavuk çiftliğinde yumurta topluyor ve at çiftliğinde atları severek hoşça vakit geçiriyor.

YUMURTA TOPLAYIP, ATLARI SEVİYORLAR

Ajwa Cappadocia Hotel Genel Müdürü Gamze Korkmaz yaptığı açıklamada, otizmli çocuklar başta olmak üzere diğer engelli çocukların topluma daha etkin şekilde katılımlarının sağlanması anlamında bu tür sosyal sorumluluk projelerini desteklediklerini belirtti.

Köy sular altında minare dışarıda kaldı Köy sular altında minare dışarıda kaldı

Korkmaz, “Bu çerçevede otistik çocukların sürdürülebilir turizm olgusu içerisinde, 90 bin metrekarelik bir alandaki işletmelerinde oluşturduğumuz tavuk ve at çiftliğini gezip, yumurta toplayıp atları sevebiliyorlar. Zeferan Restaurant’ımızda da otistik çocuklarımıza anne ve babalarıyla birlikte kahvaltıda buluşturup hoşça vakit geçirmelerine katkıda bulunuyoruz.“ dedi.

“SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ ENGELLİ ÇOCUKLARA MORAL OLUYOR”

Ürgüp Halil Ertuğral Özel Eğitim Ana Okulu Özel Eğiticisi Gülşah Ceylan da, bu tür sosyal sorumluluk projelerine turistik işletme yöneticilerinin katılım sağlamasının engelli çocukların eğitim çalışmalarına ciddi bir moral ve motivasyon etkisi oluşturduğunu vurguladı.

Ceylan, “Otizmli çocuklarımızın merkezdeki eğitimlerinin yanı sıra, sosyal alanda da etkinliklerini artırmada bu tür etkinlikler ciddi yararlar sağlıyor. Otizmli çocukları başarı kazanmış aileleri de bir araya getirip, onların başarı öykülerini buradaki otizmli ailelere ve çocuklara aktarıyoruz.” dedi.

WhatsApp Image 2023-12-17 at 18.54.36WhatsApp Image 2023-12-17 at 18.54.37 (1)

Kaynak: AHMET KORKMAZER