Çanakkale'nin Ezine ilçesinde çöplük alanda çıkan ve ormana sıçrayan yangının ilerlemesini durduran ekipler, alevleri kontrol altına almaya çalışıyor. Bölgeden yükselen dumanın fark edilmesi üzerine Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğünce olay yerine ekipler sevk edildi. Ekipler, rüzgarın da etkisiyle ormana sıçrayan alevlere havadan ve karadan müdahaleye başladı.

Tahliye edilen mahallede bazı binalar yandı. Yangın nedeniyle Aladağ köyü Kiremitoba Mahallesi tedbiren tahliye edildi. Mahalledeki 3 katlı bir ev, ahır ve yem deposu yanarak kullanılamaz hale geldi.

Uzman erbaş temini başvuruları bugün sona erecek Uzman erbaş temini başvuruları bugün sona erecek

Bölgede soğutma çalışması sürüyor. Çamköy köyü civarındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Ekiplerin yangını söndürme çalışmaları havadan ve karadan devam ediyor.

BURSA-BALIKESİR

Bursa'nın Büyükorhan ve Balıkesir'in Dursunbey ilçeleri arasındaki ormanlık alanda etkili olan yangın, havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alındı. Büyükorhan'a bağlı kırsal Demirler Mahallesi yakınında dün akşama doğru bozuk orman alanında henüz bilinmeyen nedenle çıkan ve ormanlık alana sıçrayan yangına müdahale gece boyunca sürdü.

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ile diğer kurum ve kuruluşlara ait ekipler tarafından yürütülen çalışmada, Dursunbey'in kırsal Kuzköy Mahallesi'ne doğru yayılan alevlerin ilerlemesi gece saatlerinde durduruldu. Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde ziraat alanında etkili olan yangın, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle kontrol altına alındı.

İlçeye bağlı kırsal Esenli Mahallesi'nde bir evin yakınındaki tarım arazisinde biçerdöverle çalışma yapılırken yangın çıktı. Alevler, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede çevreye yayıldı. Yoğun çabalar sonucu yangını kontrol altına alan ekipler soğutma çalışmasına başladı. Yangına neden olduğu iddia edilen biçerdöver sahibi ise jandarma tarafından gözaltına alındı.

Susurluk ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangını kontrol altına alındı. Karaköy Mahallesi Çaylak Mesire Alanı yakınındaki ormanda, akşam saatlerinde henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Kontrol altına alınan orman yangınına karşı bölge sakinleri de ekiplere destek verdi.

Altınkum Mahallesi Dalyan mevkisinde denize yakın noktadaki sazlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın etkisi ile kısa sürede sazlık alanda yayılan alevlere Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Edremit İtfaiye Grup Amirliği ekilerince müdahale edildi. İş makinelerinin de kullanıldığı çalışmalar kapsamında ekiplerin soğutma çalışması sürüyor.

İZMİR

İzmir'in Bergama ilçesinde çıkan orman yangını, havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alındı. Ilgındere Mahallesi'ndeki ormanlık alanda, dün öğle saatlerinde çıkan yangına ekiplerin müdahalesi gece boyunca devam etti.

Alevlerin kuvvetli rüzgarın etkisiyle yaklaştığı Sarıcalar Mahallesi'ndeki ormana yakın alanda bulunan bazı ev ve ağıllar tedbiren tahliye edilmişti. İzmir'in Gaziemir ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın, ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Sevgi Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yerleşim yerlerine yakın bölgede çıkan yangın, ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

ADANA

Aladağ ilçesi Kökez Mahallesi'nde, tarlada anız yakılması sonucu yükselen alevler, yakındaki ormanlık alana sıçradı. Ekiplerin, havadan ve karadan müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı.

SİİRT

Kezer Çayı mevkisinde yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle büyüdü.İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı TOMA'ların da müdahale ettiği yangın, kontrol altına alındı.

ELAZIĞ

Gezin köyü ile Tepecik köyü arasında ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle büyüdü. İhbar üzerine bölgeye, Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Arazözler, yangın söndürme araçları, havadan da helikopterle yangına müdahale edildi. Yangının kontrol altına alındığı bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

KAHRAMANMARAŞ

Şekeroba ve Dedeler mahallelerinin kesiştiği bölgedeki makilik alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın nedeniyle jandarma ekipleri çevredeki bazı evleri tedbir amaçlı tahliye etti. Yaklaşık 10 hektar alanda etkili olan yangın, jandarma ve mahalle sakinlerinin de desteğiyle 4 saat süren çalışma sonucu kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışması başlatıldı.

DİYARBAKIR-MARDİN

Çınar ile Mazıdağı ilçeleri arasındaki alanda anız yangını çıktı. Yangın, rüzgarın etkisiyle büyüdü.

Kontrol altına alınan yangında 4 kişi hayatını kaybetti, 28 kişi yaralandı

İçişleri Bakanı Yerlikaya: Yangında maalesef Diyarbakır'da 3 vatandaşımız, Mardin'de 2 vatandaşımız hayatını kaybetti

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Diyarbakır'ın Çınar ilçesindeki Köksalan Mahallesi'nde saat 22.15'te anız ile örtü yangını olarak başlayan ve rüzgarın şiddetiyle Yazçiçeği, Bağrık ve Ağaçsever mahallelerini etkileyen yangının Mardin'in Mazıdağı ilçesi Yücebağ, Şenyuva ve Yetkinler mahalleleri istikametine doğru ilerlediğini belirtti.

Yangının ekiplerin ve vatandaşların yoğun çalışması sonucu tamamen kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Yerlikaya, yangında Diyarbakır'da 3, Mardin'de 2 vatandaşın hayatını kaybettiğini bildirdi.

Bakan Yerlikaya, "Yaralılarımızın tedavileri devam etmektedir. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA