Nevşehir Haberleri

ORKÖY için Nevşehir’e ağırlık verilecek

Tarım ve Orman Bakanlığı 8.Bölge Müdür Yardımcısı Hasan Hüseyin Ölçer, Nevşehir’de yatırım programında olan projelerin tamamının gerçekleştiğini söyledi.

Abone Ol

Tarım ve Orman Bakanlığı 8.Bölge Müdür Yardımcısı Hasan Hüseyin Ölçer, Nevşehir’de 2023 yılında yapımı tamamlanan projeleri aktardı.

Nevşehir’deki projelerin tamamının gerçekleştiğine vurgu yapan Ölçer, “Bölge müdürlüğümüzün Nevşehir ilimizde 2023 yılı sene başı ödeneği 7 buçuk milyon TL olan 3 adet yatırım programı bulunmaktaydı. Bunların tamamı gerçekleştirildi. Kısaca başlıklar halinde bunları ifade etmek istiyorum. Ağaçlandırma çalışmaları, yine erozyonla mücadele çalışmaları, yine önceki yıllarda fidan dikimi yaptığımız sahaların bakımı şeklinde özetleyebiliyoruz. Yine 7 milyon 386 bin TL'de bir harcama yapılmıştır.” diye konuştu.

“500 BİN TL HİBE VE KREDİ DESTEĞİ VERİLDİ”

Orman köyünde yaşayan vatandaşlara ORKÖY'den 500 bin TL hibe ve kredi desteği verildiğini de kaydeden Ölçer, “Bu yıl köy muhtarlarımızın ORKÖY ile ilgili bütün taleplerini Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü adına karşılayacağımı da buradan ifade etmek istiyorum. Çünkü Nevşehir'de ORKÖY ile ilgili gerçekten verdiğimiz kredi miktarı çok düşük. Bunu inşallah bu sene aşabilirsek bir farkındalık oluştururuz diye düşünüyorum.” dedi.