OĞUZHAN´IN KÖŞESİ

Abone Ol

Öncelikle ben Oğuzhan Köroğlu. 24 Kasım 1997 Bartın doğumluyum. Bu sene Akdeniz Üniversitesi Turizm bölümünü kazandım. Sosyal medyaya ve gazeteciliğe 3 senedir çok ilgiliyim. Yeni insanlarla tanışmayı çok seviyorum. Ortalama 8 aya yakın bir zamandır kendi blog sitemde sağlığa dair yazılar yazıyorum. Bundan sonra yazılarımla, siz MUŞKARA HABER okuyucularıyla beraber olacağım. 

"Kulak ağrısı"

Bazen sebepsiz yere ciddi bir kulak ağrısıyla karşılaşabilirsiniz.  Bunun birçok nedeni olabilir. Kulak ağrısı genelde kulağın ortasında bulunan östaki borusunun tıkanması nedeniyle meydana gelmektedir. Bunun sonucunda kulak ağrısı ortaya çıkmaktadır. Her yaştan insan için geçerli bir rahatsızlık olan kulak ağrısı çocuklarda daha sık görülebilmektedir.

Genellikle her yazımda belirtirim, bu yazımda da belirtmeden geçmek istemiyorum. Kulak ağrısı hafife alınmaması gereken bir rahatsızlıktır. Sadece kulak ağrısı değil hiçbir ağrı ya da rahatsızlık hafife alınmamalıdır sonuçta bir insanın sağlığı her şeyden önemlidir.

Genelde gece saatlerinde oluşan kulak ağrısı sizi uykusuz bırakabilir. Uykuya daldığınızda her şey normal görünür fakat östaki kanalı rahat çalışamaz ve gece yeterince yutkunmadığınız için yeterince hava girişi de olmaz bunun sonucunda kulak ağrısı meydana gelir.

 Eğer kulak ağrınız şiddetli bir şekilde devam ediyorsa  doktorunuzu görmeniz gerekiyor demektir. Fakat o zamana kadar sizlere ağrıyı dindirecek basit önlemlerden bahsetmek istiyorum. Kulağınızı hafif hareketlerle oynatın. Eğer ağrı duyuyorsanız bu muhtemelen dış kulak yolu enfeksiyonudur.

Eğer ağrı yoksa orta kulak iltihabı da olabilir.  Bir parça sakız çiğneyin. Östaki kanalının açılması için oldukça faydalıdır.  Kulak ağrısında en etkili yöntem ise kulağınıza sıcak bir havlu koymaktır. Sıcak havlu kulağınızı sıcak tutup ağrıdan kurtulmanıza yardımcı olacaktır.