Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, üniversitenin Fen Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümü, Çin Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Sema Gökenç Gülez ile Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü, Rus Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi K. Sinem Küçük’ü makamında kabul etti.

Dr. Öğr. Üyesi Gülez ve Dr. Öğr. Üyesi Küçük ziyaretlerinde yeni eğitim – öğretim yılı ile birlikte yürüttükleri ve önümüzdeki süreçte planladıkları çalışmalar hakkında Rektör Aktekin’e bilgi verdi.

Bölümlerin eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanı sıra ulusal ve uluslararası düzeyde gerçekleştirdiği proje ve çalışmalara da değinerek vermiş oldukları desteklerinden dolayı Aktekin’e ayrıca teşekkür eden Gülez ve Küçük, kendi editörlüklerinde çıkardıkları “Doğu’da ve Batı’da Gündelik Yaşam” adlı eserlerini de Rektör Aktekin’e taktim ederek, eser hakkında bilgi verdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek yürüttükleri başarılı ve güzel çalışmalarından dolayı Öğr. Üyesi Gülez ve Öğr. Üyesi Küçük’ü tebrik eden Aktekin,  yeni kitaplarının hayırlı olmasını diledi.

NEVÜ öğretim üyesi Çin’de iki farklı akademik etkinliğe katıldı NEVÜ öğretim üyesi Çin’de iki farklı akademik etkinliğe katıldı

YÖK tarafından belirlenen ‘Doğal ve Kültürel Miras Turizmi’ alanında ihtisaslaşan üniversite yönetimi olarak her bir proje ve çalışmayı önemseyerek desteklediklerini söyleyen Aktekin, bu kapsamda doğu ve batı medeniyetlerine dair kültürel araştırmaları ve zenginlikleri içeren eserin akademisyenlerin, araştırmacıların, lisans ve lisansüstü düzeyindeki öğrencilerin başvuracağı yardımcı bir kaynak niteliğinde olmasının önemli olduğunu ifade etti.

 “DOĞU’DA VE BATI’DA GÜNDELİK YAŞAM” KİTABI HAKKINDA 

Üniversitenin Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümü, Çin Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı öğretim üyesi Gülez ve Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü, Rus Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı öğretim öğretim üyesi Küçük’ün editörlüğünde “Doğu’da ve Batı’da Gündelik Yaşam” adlı eser çıktı.

Önsözünü Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ensar Çetin’in kaleme aldığı kitapta, doğu dilleri ve edebiyatları bölümü, batı dilleri ve edebiyatları bölümü ile arkeoloji, tarih, coğrafya ve uluslararası ilişkiler bölümlerinden Türk, Çinli, Japon, Rus ve Koreli araştırmacı ve akademisyenlerin bölümleri yer almakta. Doğu ve Batı medeniyetlerinde gündelik yaşam kavramını ele alan eser Batı medeniyetlerini kapsayan bölümünde Rus, Alman, İtalyan, Fransız, Leh ve Yunan kültürlerine;  Doğu medeniyetleri bölümünde ise Çin, Türk, Japon, Kore, Hint, Arap ve Hitit kültürlerine dair özgün araştırmalara yer vermekte.

Doğu ve batı kültürlerinde gündelik yaşamın izlerini süren bu çalışma, söz konusu kültürler arasında bir köprü vazifesi kurarak kültürel benzerlikleri ve farklılıkları açığa çıkarmakta, tarihi süreç içerisinde toplumların sahip oldukları kültürel değişimleri göz önüne sererek farklı medeniyetlerdeki gündelik yaşamların tarihi kökenlerini ortaya çıkarmaktadır. Doğu ve Batı medeniyetlerine dair kültürel zenginlikleri bir arada sunan bu eser, gündelik yaşam çalışmalarına ve farklı kültürlere ilgi duyan okuyuculara yönelik olmasının yanında, aynı zamanda bilimsel bir araştırma olmasından dolayı akademisyenlerin, araştırmacıların, lisans ve lisansüstü düzeyindeki öğrencilerin başvuracağı yardımcı bir kaynak olmasından da önem taşımaktadır. 

3-288

Kaynak: HABER MERKEZİ