Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin tarafından tanıtımı yapılan ''Dilimizin Zenginlikleri" projesi ile okullarda gerçekleştirilecek söz varlığını zenginleştirme çalışmalarıyla öğrencilerin Türkçe’nin zenginliklerini tanıması, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşması, buna bağlı olarak da dili iyi kullanması ve düşünce dünyasını geliştirmesi amaçlanıyor.

Bu bağlamda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından "Sözlük Özgürlüktür" projesi hayata geçirilerek söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin kelime haznelerini, kavram bilgilerini geliştirmek, dil öğrenme becerilerini güçlendirmek ve kitap okuma alışkanlığı kazanmalarına katkıda bulunmak amaçlanıyor.

Altınyıldız Koleji öğrencisi Eymen Önügören LGS’de Türkiye birincisi Altınyıldız Koleji öğrencisi Eymen Önügören LGS’de Türkiye birincisi

Nevşehir’de de İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Dilimizin Zenginlikleri'' projesinin hedefleri doğrultusunda hazırlanan  "Maarif 50" projesinin alt projesi olan ''Kitaplara Göz Değsin'' projesi kapsamında alt projeler hazırlanarak okullarda uygulanmaya başlandı.

"Okuma Vakti", pazartesi- çarşamba-cuma günleri ilk dersin ilk 15 dakikası bu faaliyete ayrılarak herkesin okuma faaliyetine katılması sağlanıp Türkçe’nin iyi kullanmasını ve düşünce dünyasının geliştirilmesi hedefleniyor.

"Kitabım Senindir" ile evlerde bulunan hikaye, roman gibi kitapların okullara kazandırılması amaçlanıyor.

"Yazarlık Atölyesi'' ve "Yazar Buluşmaları'' ile öğrencilerin yazma becerilerini geliştirmelerine yardımcı olunarak, yazma alanında ilham kazandırılıyor.

''Ekrandan Kitaba Geç Projesi'' ile aileler ve çocuklarının daha kaliteli, ekrandan uzak bir yaşam düzeni kurabilmesine temel oluşturarak, teknoloji bağımlılığının önüne geçilecek. 

WhatsApp Image 2023-12-20 at 16.16.05WhatsApp Image 2023-12-20 at 16.16.04 (1)

Kaynak: HABER MERKEZİ