NEVÜ

NEVÜ’lü yeni kemankeşler kabza aldı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Okçuluk Kulübü tarafından üniversitede eğitim gören öğrencilerine yönelik açılan ‘Geleneksel Türk Okçuluğu Temel Eğitim Kursu’ tamamlandı.

Abone Ol

Geleneksel Türk Okçuluğu’nda “kepâde/kepâze dönemi” olarak adlandırılan, kemankeş (okçu) adayının fiziki, mental ve edebi olarak olgunlaştığı kurs dönemi 5 ay sonunda tamamlandı.

Sabır ve yoğun antrenman gerektiren eğitimler kulübün Akademik Danışmanı Öğr. Gör. Mehmet Fatih Tan ve kıdemli okçu öğrencileri Mustafa Burak Avcı, Muhammed Mustafa Yaman, Ayşe Yüksel, Melisa Gürsoy, Zehra Nisa Göçmen, Melike Güçlü ve Amina Narova tarafından verildi.

85 öğrenci ile başlayan kurs döneminde teorik ve uygulamalı eğitimler sonunda gerekli atış gücüne ve disiplinine ulaşarak belirli bir seviyeye gelen kemankeş adaylarına yapılan yazılı ve uygulama sınavında başarılı olan 18 öğrenci, “kabza almak” olarak tanımlanan tören ile bir üst seviyeye yükseldi.

Törende kemankeş adayları yayın el ile tutulduğu kabza bölümünün iç kısmında “çelik” veya “vahdet çizgisi” olarak adlandırılan ve Allah’ın birliğini temsil eden bölümünü öperek üstadından yayı teslim aldılar.