NEVÜ’den yapılan açıklamaya göre, Kapadokya tarihi dersi bu hafta Kapadokya bölgesinin incisi olan Uçhisar Kalesi’nde işlendi. 

Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Eskiçağ Tarihi Anabilim Dalı’nda görev yapan Doç. Dr. Hasan Tuncer sorumluluğunda yapılan derste Uçhisar Kalesi’nin ve bölgenin tarihi ile kültürel önemi öğrencilere anlatıldı.

Bu haftaki derslerini Kapadokya bölgesinin tarihi bir noktasında işleyen öğrenciler bir yandan Kapadokya bölgesi hakkında yeni bilgiler edinirken, diğer yandan ise fotoğraf çekilerek eğlenceli vakit geçirdi.

Katil zanlısı tutuklandı, 3 kişi serbest Katil zanlısı tutuklandı, 3 kişi serbest

UÇHİSAR KALESİ

Uçhisar Kalesi, Nevşehir merkeze 5 km uzaklıkta olup, Kapadokya’nın birçok noktasından görülebilecek tarihi bir kaledir. Kalenin zirvesinden peri bacalarını, Nevşehir’i, Uçhisar’ı, Hasan ve Erciyes dağlarını ve daha birçok tarihi Kapadokya güzelliklerini görmek mümkündür. Kale, hem bir gözetleme kalesi hem de savunma kalesi olarak stratejik bir konumda yer almaktadır. Birbirine bitişik şekilde iki peribacasından oluşan kale, günümüzde birçok yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmektedir.

Kaynak: BÜLTEN