NEVÜ

NEVÜ’den Seramik Tuz Pişirimi etkinliği

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Avanos Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafından ‘Seramik Tuz Pişirimi’ etkinliği düzenlendi.

Abone Ol

NEVÜ Avanos Güzel Sanatlar MYO tarafından Avanos Seramik Fırın parkında düzenlenen etkinliğe; NEVÜ Avanos Güzel Sanatlar MYO, Anadolu Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Bursa Uludağ Üniversitesi ve Uşak Üniversitesi’nden akademisyen ve öğrenciler katıldı.

NEVÜ Avanos Güzel Sanatlar MYO Müdürü Öğr. Gör. Bahadır Cem Erdem koordinesinde 30 Mayıs – 2 Haziran tarihlerinde düzenlenen etkinlik, Avanos Seramik Fırın Parkında yer alan Tuz Fırınına farklı yöntemler ve renklendirilen seramik eserlerin yerleştirilmesiyle başladı.

Alternatif seramik pişirim yöntemlerinden biri olan tuz fırını, odun yakıt kullanılarak 10 saat süre içerisinde 1300 dereceye ulaştı.

Bir gün soğuması beklenen fırının boşaltılmasının ardından, fırından çıkan işler değerlendirilerek katılımcılara belgeleri verildi.

Türkiye’nin farklı üniversitelerinden etkinliğe katılan akademisyen ve öğrencilere teşekkür eden Erdem,  seramik sanatında köklü bir geçmişe sahip olan tuz pişiriminin Avanos’ta bulunan seramik fırın parkında bulunan tuz fırını sayesinde yeniden sanatçı, akademisyen ve öğrenciler tarafından yorumlanarak kullanıldığını söyledi.

Erdem bu tekniğin ise seramik yüzeylerinde benzersiz dokular ve renkler oluşturmasıyla bilindiğini sözlerine ekledi.